Σύμφωνα με δηλώσεις του Davide Brivio, επικεφαλής της Ecstar Suzuki, το ιαπωνικό εργοστάσιο επιθυμεί να έχει στο grid του 2019 τέσσερις στο σύνολο GSX-RR.

Μιλώντας σε εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου, ο Brivio επιβεβαίωσε αυτό που κυκλοφορούσε ως φήμη στα paddock του MotoGP τον τελευταίο καιρό: ότι οι Ιάπωνες της Suzuki αναζητούν μια δεύτερη ομάδα, η οποία θα χρησιμοποιεί τις μοτοσυκλέτες τους την αγωνιστική σεζόν του 2019. «Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε με την ιδέα ύπαρξης μιας δορυφορικής ομάδας το 2019. Είναι θέμα να βρούμε τους απαραίτητους πόρους μέσα στην υφιστάμενη δομή μας. Αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο, πρέπει να αποφασίσουμε τους επόμενους μήνες ενώ μένουν ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος. Πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς απαιτείται: ανταλλακτικά, μηχανικοί και ο,τιδήποτε άλλο. Θα έπρεπε να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους, επειδή αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο την επίσημη ομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός μάνατζερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στις προοπτικές που ανοίγονται για το εργοστάσιο μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Davide Brivio είπε: «Είμαι αισιόδοξος, πολύ περισσότερο από πέρυσι. Μια δορυφορική ομάδα θα μας βοηθήσει πολύ στον τομέα της εξέλιξης, καθώς έτσι θα έχουμε περισσότερα δεδομένα ακολουθώντας συγχρόνως διαφορετικά μονοπάτια στην εξέλιξη». Αξίζει να επισημάνουμε πως μετά και το πρόσφατο διαζύγιο της Tech 3 με τη Yamaha, τόσο η ομάδα Angel Nieto όσο και η Reale Avintia Racing, που και φέτος χρησιμοποιούν μοτισυκλέτες της Ducati, έχουν δηλώσει ανοιχτές στο ενδεχόμενο συνεργασίας τους με τους πρώην συνεργάτες του Herve Poncharal. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως στα τέλη του 2018 λήγει και το συμβόλαιο συνεργασίας της ομάδας EG 0,0 Marc VDS με τη Honda. Ποιες μοτοσυκλέτες θα πάρουν για τη σεζόν του 2019 οι ομάδες Angel Nieto, Reale Avintia και EG 0,0 Marc VDS; Ποια θα είναι η τελική απόφαση των Ιαπώνων της Yamaha και της Suzuki; Σύντομα θα ξέρουμε περισσότερα..

Πηγή: 4troxoi.gr/2troxoi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης