Μία νέα πίστα στο Rio de Janeiro είναι αυτή που θα επαναφέρει επί βραζιλιάνικου εδάφους τον κορυφαίο θεσμό του MotoGP.

H συμφωνία ξεκίνησε την υλοποίησή της με ένα προσύμφωνο που υπέγραψαν προ λίγων ημερών οι εμπλεκόμενες εταιρείες Dorna Sports και Rio Motorsports. Βάσει αυτού, από το 2021 θα έχουμε και πάλι αγώνες MotoGP στη Βραζιλία, κάτι που έχει να συμβεί από το 2004. Η νέα πίστα θα κατασκευαστεί στα όρια της πολυσύχναστης μητρόπολης του Rio, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας. Αν και εφόσον ομολογκαριστεί, ξεπεράσει δηλαδή τις απαραίτητες προδιαγραφές, τότε η Βραζιλία θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει το ταχύτερο άθλημα μοτοσυκλέτας και πάλι. Με έδρα το Rio de Janeiro, η εταιρεία Rio Motorsport έχει ως μέλημά της την επένδυση σε αγωνιστικές δραστηριότητες εντός συνόρων Βραζιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πόροι της προέρχονται από εγχώριους αλλά και ξένους επενδυτές, καθόσον γνωρίζουν πολύ καλά το πόσο θερμόαιμος λαός είναι οι Βραζιλιάνοι και τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργούν στις κερκίδες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση στόχος είναι η σχεδίαση και κατασκευή μιας υπερσύγχρονης πίστας, που καμία απολύτως σχέση δεν θα έχει με την απηρχαιωμένη Nelson Piquet στη Jacarepaguá, που φιλοξενούσε αγώνες MotoGP από το 1995 έως το 2004 και η οποία μετατράπηκε σε πάρκο για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Για την ιστορία, στον τελευταίο αγώνα MotoGP που έγινε στη Βραζιλία (2004) νικητές ήταν οι Tamada, Biaggi και Hayden, όλοι με Honda!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης