Σαν σήμερα, πριν από 8 χρόνια έχασε τη ζωή του ο Marco Simoncelli. To τρομακτικό ατύχημα συνέβη στην πίστα της Sepang, όταν ο Marco έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και μπήκε στην τροχιά των Colin Edwards και Valentino Rossi οι οποίοι είχαν μηδενικά περιθώρια αντίδρασης, πέφτοντας πάνω του και τραυματίζοντας τον θανάσιμα σοκάροντας όλο το μηχανοκίνητο αθλητικό κόσμο.

Σήμερα αυτή η μέρα μνήμης έχει ένα οξύμωρο σχήμα, καθώς ο Simoncelli ήταν ένας από τους πλέον θεαματικούς, μαχητικούς και ταλαντούχους αναβάτες της τότε νέας γενιάς αναβατών, κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε που θα ήταν αν ζούσε στο πρωτάθλημα και αν ο Marquez θα γιόρταζε ήδη ένα ακόμα παγκόσμιο τίτλο. Αυτό το «αν» μας το προκαλεί η ίδια η σταδιοδρομία του.. «αφάνα». Κάνοντας το ντεμπούτο του το 2002 στην κατηγορία των 125 κυβικών, η πρώτη νίκη ήρθε 2 χρόνια μετά, το 2004. Το 2006 ανέβηκε στα 250 κυβικά και πάλι του πήρε 2 χρόνια για ανέβει στο βάθρο. Τότε όμως δεν κατέβηκε από αυτό σχεδόν όλη τη χρονιά, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2008 στα 250 κυβικά εκατοστά. Η προάσπιση του τίτλου απέτυχε το 2009, ωστόσο το 2010 ήρθε για να φέρει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Το 2011 ξεκίνησε μαχητικά με θέσεις στην πρώτη 5άδα αλλά και με 2 pole positions, μια 3η και μια 2 θέση στο βάθρο. Καταλαβαίνετε πως ο ρυθμός του νεαρού Ιταλού έδειχνε τι θα μπορούσε να κάνει στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά έγινε το συμβάν στη Μαλαισία..

Ας θυμηθούμε λοιπόν το Marco, όχι με ένα βίντεο «μνημόσυνο», αλλά με ένα βίντεο «γιορτή» με κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του αναβάτη που έφυγε κάνοντας αυτό που αγαπούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης