Του Νίκου Τσαμάνδουρα

2ος Αγώνας, 31 Μαρτίου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγγίζοντας την οδηγική τελειότητα για ακόμα μια φορά, ο Marc Marquez πήρε μια «εύκολη» δίχως αντίπαλο νίκη καθώς εκμεταλλεύτηκε πλήρως το αβαντάζ της pole position και μετά ..μην τον είδατε. Το ενδιαφέρον ωστόσο ήταν στις επόμενες θέσεις …

Μετά από έναν αγώνα με απίστευτο πείσμα τον ισπανό πρωταθλητή ακολούθησε στο βάθρο ο «γιατρός», ο οποίος επιδεικνύοντας αντοχές 20χρονου πέρασε τον Andrea Dovizioso λίγες στροφές πριν τον τερματισμό. Αμφότεροι οι Ιταλοί αναβάτες έδωσαν ρεσιτάλ χωρίς όμως να μπορούν να φτάσουν το «μυρμήγκι», που από την αρχή του αγώνα το έβλεπαν μόνο με ..κιάλια. Η μεγάλη έκπληξη ήρθε στην 4η θέση με έναν άκρως εντυπωσιακό Jack Miller, που άφησε 5ο τον ερχόμενο από πολύ πίσω Alex Rins (ξεκίνησε από την 16η θέση)!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Danilo Petrucci, έτερος εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, ακολούθησε στην 6η θέση με τη συνέχεια να αποτελείται από επίσης ευχάριστες εκπλήξεις. Takaaki Nakagami και Fabio Quartararo πήραν 7η και 8η θέση μετά από μία μίνι τραγωδία της Yamaha, που είδε  τον εντυπωσιακό Morbidelli (είχε φτάσει μέχρι και την 4η θέση στον αγώνα) να εμβολίζει από πίσω τον άμοιρο και ασταθή Vinales, με αποτέλεσμα να βρεθούν αμφότεροι στο έδαφος. Ακολούθησαν τα αδέρφια Aleix και Pol Espargaro με Aprilia και KTM αντίστοιχα, κλείνοντας την πρώτη δεκάδα. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ.

Τέλος, αξίζει να σταθούμε σε κάποια πράγματα ακόμα. Την πιθανότατα άδικη ποινή διέλευσης από τα pits που επιβλήθηκε στον Crutchlow για jump start (πρόωρη εκκίνηση), μιας και στο replay δύσκολα φαίνεται κάτι τέτοιο. Ακόμα κάτι προς σκέψη είναι η 12η θέση του Lorenzo, 27’’ πίσω από τον ομόσταυλό του Marquez. Ακόμα, προβληματισμένη πρέπει να είναι και η πορτοκαλί ομάδα, που δεν έχει δει προκοπή με τον Zarco. Τo ύστατο όνομα στη λίστα των φετινών αποτυχημένων μεταγραφών είναι εκείνο του Andrea Iannone, του οποίου η ωραιοπάθεια υπερβαίνει το ταλέντο, με την Aprilia του να παίρνει την τελευταία θέση.  

Ανανεώνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού για τις 12 Απριλίου με τη δράση και πάλι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στο Austin του Texas.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης