«Μια βροχή μας σώζει, πολλές βροχές μας πνίγουν» λέει μια παροιμία. Ωστόσο στην περίπτωση του βρετανικού Grand Prix μια βροχή ήταν αρκετή για να «πνίξει» τη διοργάνωση.

Αρχικά άλλαξε η ώρα προκειμένου να προλάβουν την επιδείνωση του καιρού, και το ζέσταμα της μεγάλης κατηγορίας έγινε κανονικά. Όμως ο καιρός είχε άλλη γνώμη και η βροχή έκανε την εμφάνιση της. Η νέα άσφαλτος αποδείχτηκε γεμάτη προβλήματα. Σαμαράκια και λιμνούλες έκαναν επίσης την εμφάνιση τους και ο παράγοντας «ασφάλεια» άρχισε να διακυβεύεται σοβαρά μιας και το νερό δεν στράγγιζε ποτέ. Η εκκίνηση πήρε αναβολή. Και το πράγμα πήγαινε από αναβολή σε αναβολή για 4.5 ώρες προτού η ύστατη «αναβολή» μετατραπεί σε «ματαίωση». Κανένας αγώνας καμιάς κατηγορίας δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Silverstone.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δυσαρέσκεια και η ταλαιπωρία του κοινού δεν είχε προηγούμενο μιας και δεν συμβαίνει συχνά να ακυρώνεται αγώνας λόγω βροχής και μάλιστα έπειτα από συνεχείς αναβολές και συνεδριάσεις, με τους ανθρώπους της πίστας να προσπαθούν να στεγνώσουν με όσα μέσα διέθεταν την πίστα, για να έρθει ξανά η βροχή να κάνει την πίστα λίμνη.

Η Dorna κάνει λόγο για ένα «μάθημα» που πήρε, ωστόσο είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην κορυφαία –υποτίθεται- διοργάνωση του δίτροχου μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Ας ελπίσουμε πως ο επόμενος αγώνας που είναι στις 9 του Σεπτέμβρη στο Misano να μας αποζημειώσει για αυτά που έγιναν σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας δούμε και δυο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα που προηγήθηκαν του αγώνα που έγινε ποτέ, ένα με το Marc Maquez να κάνει τα δικά του και ένα με τον Alex Rins να «κατεβαίνει» από τη μοτοσυκλέτα του ούτε λίγο ούτε πολύ στα 160χλμ/ω….

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης