Χτες ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα των δεύτερων επίσημων δοκιμών μετά από εκείνες της Μαλαισίας, αναφερόμαστε φυσικά στο MotoGP και τη νέα πίστα που προστέθηκε από φέτος στο αγωνιστικό ημερολόγιο, την Chang International Circuit.

Nέα πίστα σημαίνει μηδέν δεδομένα για τις ομάδες και αυτό από μόνο του αρκεί για να μας τραβήξει λίγο παραπάνω το ενδιαφέρον. Αυτή η ..οριζόντια αντιμετώπιση που έχουν οι αναβάτες τώρα θα καθορίσει και τη μετέπειτα πορεία τους στον αγώνα ενώ η δουλειά είναι «διπλή» μιας και οι δοκιμές έχουν πρωτίστως χαρακτήρα γενικών συμπερασμάτων (νέοι αναβάτες, νέα αεροδυναμικά βοηθήματα κ.ο.κ.) και έπειτα -αν όχι παράλληλα- για να συλλεχθούν δεδομένα από την πίστα του Buriram. Nαι, πολλή δουλειά, γι’ αυτό και αρκετοί αναβάτες ξεπέρασαν τη 1η μέρα τους 80 γύρους στη σβέλτη και «σύντομη» πίστα της Ταϊλάνδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι έγινε όμως αυτή την 1η μέρα;

Στην κορυφή δύο ..outsiders, ο Cal Crutchlow και ο Alex Rins, με τον 2ο να απέχει μόλις 12 χιλιοστά από την κορυφή ανεβάζοντας απότομα τον γαλάζιο πήχη. «Χαλαρά» πίσω τους ο Marc Marquez και ο Andrea Dovizioso που πριν το τέλος φλέρταραν αμφότεροι με την κορυφή. Ακολούθησαν ο «εργάτης» Dani Pedrosa και πίσω του ο Danillo Petrucci. Περισσότερο «εργάτης» από όλους της 10αδας  της κορυφής ήταν ο Jack Miller, γράφοντας 83(!) γύρους στη νέα πίστα και αφήνοντας πίσω του στην 8η θέση το Valentino Rossi που μεταξύ άλλων χτες είχε και γενέθλια(Πότε πήγες κιόλας 39 ρε Vale;!) Το τοπ10 έκλεισε με τους Andrea Iannone και Jorge Lorenzo, ωστόσο μη νομίζετε πως μιλάμε για τρελές αποκλίσεις στους χρόνους, καθώς από τον 1ο Crutchlow μέχρι και τους Maverick Viniales και Johann Zarco σε 11η και 12η θέση η διαφορά ήταν οριακά στο μισό  δευτερόλεπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε εδώ τα αποτελέσματα, μέχρι να δούμε σήμερα τι έμαθαν οι αναβάτες στην Ταϊλάνδη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης