Του Νίκου Τσαμάνδουρα

5ος Αγώνας, 20 Μαϊου 2018

Η «σφιχτή» πίστα του Γαλλικού GranPrix μας προσέφερε αρκετό θέαμα, με τελικό νικητή το συνήθη ύποπτο Marc Marquez και στον αντίποδα  να συνεχίζεται η απογοήτευση στους κύκλους της Ducati.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικράτηση του Ισπανού πολυπρωταθλητή ξεκίνησε αρκετά νωρίς όταν με 18 γύρους να απομένουν πήρε τα ηνία του αγώνα από τον Jorge Lorenzo ο οποίος παρά την εξαιρετική εκκίνηση και την πρωτοπορία στην αρχή του αγώνα, τελικά περιορίστηκε στην 6η θέση. Το βάθρο συμπληρώθηκε επεισοδιακά λόγω πτώσεων, από τους Danilo Petrucci και Valentino Rossi, με το Γιατρό να φέρνει ένα σχετικά ανέλπιστο αποτέλεσμα για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ καλά αποτελέσματα είχε γενικά η ομάδα της Alma Pramac Racing, καθώς και ο 2ος αναβάτης της Jack Miller τερμάτισε 4ος αφήνοντας πίσω του τον Dani Pedrosa και τον Jorge Lorenzo σε 5η και 6η θέση αντίστοιχα.  Ο προβληματισμός στη Yamaha συνεχίζεται με την 7η θέση του Maverick Viniales ο οποίος προς το τέλος του αγώνα ανέβασε ρυθμό αφήνοντας πίσω του τον Cal Crutchlow (ο οποίος χτες είχε ένα τρομακτικό highsiding και μέχρι την τελευταία στιγμή η συμμετοχή του στον αγώνα ήταν αμφίβολη),  τον Aleix Espargaro και τον Alex Rins μέχρι τη 10η θέση. Ο έταιρος αναβάτης της Suzuki, Andrea Iannone, έπεσε μόλις στον 1ο γύρο, με το ιδιαίτερο κράνος αλά «Deadpool» να μην του φέρνει ιδιαίτερη τύχη.

Εξίσου και μάλλον περισσότερο άτυχος ήταν ο Andrea Dovizioso, όταν στον 5ο γύρο πήρε τα ηνία του αγώνα και μερικά δευτερόλεπτα μετά μια θέση στην αμμοπαγίδα, βλέποντας τη μοτοσυκλέτα του να διαλύεται μαζί την πιθανότητα ενός βάθρου. Μια πτώση πολύ κρίσιμη κυρίως βαθμολογικά, μιας και επέτρεψε στο Marc Marquez να ξεφύγει από τώρα στο κυνήγι του τίτλου. Ο τρίτος άτυχος του club των μεγάλων προσδοκιών ήταν ο poleman, Johann Zarco, όπου στον 8ο γύρο του αγώνα έχασε την πρόσφυση στην 8η στροφή της πίστας βλέποντας και εκείνος τον αγώνα του να τελειώνει εκεί. Επίσης δεν τελείωσαν τον αγώνα τους οι Scott Redding, Tito Rabat και Alvaro Bautista. 

Aναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ, με την αγωνιστική δράση να πηγαίνει εν συνεχεία στο Mugello στις 3 του Ιούνη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης