του Νίκου Βιτσιλάκη

Ένας ακόμα Ιταλός κατασκευαστής εμφανίζεται από το πουθενά με μεγαλόπνοα σχέδια και όνειρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mondialmoto δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με την υπάρχουσα F.B. Mondial (δείτε εδώ) και δημιουργήθηκε το 2007 με έδρα τη Modena στη Β. Ιταλία. Έκτοτε η δραστηριότητά της εντοπίζεται στα σχεδιαστήρια και σήμερα είναι σε θέση να ανακοινώσει την έλευση δύο μοτοσυκλετών με κινητήρα V5 1000cc από το 2019! Στα πρότυπα του RC211V της Honda, ο ιταλικός V5 τοποθετεί τρεις κυλίνδρους μπροστά και δύο πίσω με περιεχόμενη γωνία 75,5 μοιρών. Η υπόλοιπη τεχνολογία ακολουθεί την πεπατημένη διαθέτοντας 2ΕΕΚ και 16βάλβιδες κεφαλές, αλλά ξεφεύγει με τη χρήση τιτανίου σε βαλβίδες και μπιέλες. Η απόδοση -σύμφωνα με τον κατασκευαστή- θα είναι περί τους 200Hp και θα παραχθούν δύο ουσιαστικά πανομοιότυπες μοτοσυκλέτες που θα διαχωρίζονται σε κάποια βασικά συστατικά τους. Η V5R θα έχει μονοκόκ πλαίσιο,  υποπλαίσιο και ζάντες από ίνες άνθρακα, ενώ η V5S από αλουμίνιο. Ας δούμε όμως πως περιγράφει η ίδια η εταιρία τη σύντομη παρουσία της στο χώρο της μοτοσυκλέτας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.

“Πριν από δέκα χρόνια παρατηρήσαμε την αγορά και συνειδητοποιήσαμε ότι αν σχεδιάζαμε και κατασκευάζαμε ένα νέο superbike, τότε αυτό θα έπρεπε να είναι πολύ διαφορετικό από αυτά που παράγονται ήδη. Οι υπάρχοντες κατασκευαστές δημιουργούν ουσιαστικά πανομοιότυπες μοτοσυκλέτες, οπότε η κατασκευή κάτι αντίστοιχου δεν θα τόνωνε την αγορά, απεναντίας θα την έκανε να ασφυκτιά περισσότερο. Γι αυτό το λόγο οι MondialMoto θα είναι διαφορετικές. Για να εξασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη επιτυχία μας έχουμε πρώτα συμβουλευτεί τους ηγέτες της βιομηχανίας και πολλούς άλλους ανθρώπους που είναι παθιασμένοι με τις superbike. Μετά από διεξοδική έρευνα καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπήρχε μόνο μία πραγματική επιλογή για εμάς. Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας φωνάζει για ένα superbike που θα αναδεύσει συγκίνηση, φαντασία, αδρεναλίνη και που θα φέρει μαζί του τον ενθουσιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιλογή μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα superbike με κινητήρα V5, ποιος μπορεί να ξεχάσει την κυριαρχία της Honda στο ΜotoGP με αντίστοιχους κινητήρες. Έχουμε εξασφαλίσει επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ όταν ξεκινήσουμε την παραγωγή και αυτή τη στιγμή δύο πρωτότυπα βρίσκονται υπό κατασκευή. Δημιουργήσαμε το βίντεο (που θα δείτε στο τέλος του άρθρου) για να προβάλλουμε την ιστορία και το μέλλον της Ιταλίας. Οι μονομάχοι ήταν οι ήρωες της εργατικής τάξης της αρχαιότητας, αβοήθητοι φυλακισμένοι άνδρες πίσω από την πιο διαβόητη μορφή διασκέδασης της Αρχαίας Ρώμης. Σήμερα οι αναβάτες που χρησιμοποιούν superbike έχουν γίνει οι σύγχρονοι μονομάχοι. Η πρόκληση για ένα εντελώς διαφορετικό θηρίο 200bhp είναι μεγάλη, με αυτή θα ξεπερνούν την ταχύτητα του Θεού στο δρόμο προς την ελευθερία!”

Μεγάλα λόγια, μεγάλα σχέδια και άντε να δούμε την κατάληξή τους, ευχόμενοι να μην είναι μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια ενός φιλόδοξου αλλά συνάμα και εκτός τόπου και χρόνου κατασκευαστή. Ιδού και το επικό βίντεο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης