Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι Γάλλοι μας έχουν συνηθίσει να πειραματίζονται πάνω σε ειδικές εκδόσεις μοτοσικλετών της Suzuki, όπωςΠριν από μερικούς μήνες παρουσιάστηκε ειδική έκδοση της GSX-S1000 στα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας EWC. έχουμε ήδη δει στις GSX-R1000 και στις GSX-S1000. Πλέον έχουμε ακόμα μια πανέμορφη και δυναμική ειδική έκδοση αυτήν τη φορά για το πιο προσιτό GSX-S950 της Suzuki. Η AD Koncept αποφάσισε να ασχοληθεί με το γυμνό μοντέλο κατασκευάζοντας μόλις 50 μονάδες για την αγορά της Γαλλίας, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα της Suzuki έχει αναβαθμιστεί σχεδόν σε όλα τα επίπεδα ξεκινώντας από τη βαφή που είναι πολύ ιδιαίτερη. Η AD Koncept έχει χρησιμοποιήσει ασημί, χρυσό και μαύρο χρώμα για να δώσει μια πιο premium χροιά στη μοτοσικλέτα, διατηρώντας έναν έντονο σπορ χαρακτήρα. Η GSX-S950 είναι εξοπλισμένο με τελικό εξάτμισης της Akrapovic, πολλά κομμάτια από ανθρακονήματα, ενώ η σέλα του συνεπιβάτη έχει καλυφθεί από ένα carbon μονόσελο.

Ανθρακονήματα παντού!

Στο πάνω μέρος του ρεζερβουάρ έχει τοποθετηθεί ένα λογότυπο με τον περιορισμένο αριθμό έκδοσης, ενώ η AD Koncept έχει τοποθετήσει και μεγαλύτερα αεροδυναμικά φτερά στα πλαϊνά φέρινγκ της GSX-S950. Η μοτοσικλέτα είναι σαφώς ελαφρύτερη από την νορμάλ έκδοση (214 κιλά) κάτι που σημαίνει ότι θα είναι και πιο ευέλικτη και ευκολοδήγητη στο δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μονή σέλα πίσω με κάλυμμα από carbon.

Κινητήρας για δίπλωμα A2

Ο κινητήρας της Suzuki δεν έχει αλλάξει και παραμένει το τετρακύλινδρο σύνολο των 999 κ.εκ. το οποίο αποδίδει 95 ίππους και 92Nm ροπής. Οι αναρτήσεις είναι της KYB με ανεστραμμένο πιρούνι 43mm εμπρός και μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα είναι της Tokico με δύο δίσκους 310mm εμπρός και έναν δίσκο 240mm πίσω με ABS. Η GSX-S950 συνοδεύεται από LCD οθόνη πληροφοριών, διαθέτει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης ρυθμιζόμενο, ενώ στην περίπτωση της ειδικής έκδοσης της AD Koncept η τιμή είναι κατά 1.500€ ακριβότερη σε σχέση με την νορμάλ έκδοση η οποία κοστίζει 10.995€.

Μόλις 50 μονάδες θα κατασκευαστούν από τη γαλλική φίρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσημο: Τέλος η Suzuki από το MotoGP

Επιστρέφει το Suzuki V-Strom 250 το 2023;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης