Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Με μια teaser εικόνα η Zero Motorcycles άφησε τις πρώτες ενδείξεις για ένα εντελώς νέο μοντέλο στην γκάμα Η FXE δημιουργεί μια νέα κατηγορία μοτοσικλετών για την Zeroτης. Η αμερικανική φίρμα, η οποία πρωτοπορεί στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης στις μοτοσικλέτες, έχει ήδη στην γκάμα της τα FX και FXS και τώρα είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει το FXE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα, η Zero μας δείχνει ένα μοντέλο με αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Το σημαντικότερο είναι ότι οι τροχοί είναι για χρήση δρόμου και δεν είναι χωμάτινοι κάτι που δείχνει τον χαρακτήρα της μοτοσικλέτας. Σε δεύτερη φάση, το εμπρός φωτιστικό σώμα είναι πιο “πολιτισμένο”, ενώ το φτερό πίσω είναι πιο μακρύ.

Αυτή είναι η teaser εικόνα της Zero FXE.

Ο εξοπλισμός αναμένεται κορυφαίος και στο FXE

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η νέα FXE θα είναι μια πιο φιλική προς τον αναβάτη και ίσως να έχει Το εμπρός φτερό είναι χαμηλό, κοντά στον τροχόμεγαλύτερη αυτονομία με καλύτερες επιδόσεις στις μεγάλες αποστάσεις. Το πιθανότερο πάντως να έχουμε να κάνουμε με ένα ελαφρύ enduro μοντέλο το οποίο θα έχει ευρύ φάσμα χρηστικότητας.

Η νέα Zero FXE θα παρουσιαστεί επίσημα στις 13 Ιουλίου και υποθέτουμε ότι θα χρησιμοποιεί τον ZF 7.2 ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 46 ίππους και 106Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα στην περίπτωση του FX φτάνει τα 137 Km/h, ενώ η αυτονομία αγγίζει τα 146 χιλιόμετρα. Οι αναρτήσεις είναι της Showa, τα φρένα της J.Juan με ABS της Bosch, ενώ το βάρος είναι μόλις 112 κιλά! Σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε τι σημαίνει FXE.

Το FXS έχει supermoto δομή με ελαστικά δρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επετειακή έκδοση αφιερωμένη στο περιβάλλον από την Zero

Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα με τα 9 βραβεία σχεδιασμού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης