του Νίκου Βιτσιλάκη

Το MiniGP CUP είναι ένας αγωνιστικός θεσμός στον οποίο συμμετέχουν νεαροί αθλητές ηλικίας από 7 έως 17 ετών. Το μέλλον μας δηλαδή, το οποίο κάποιοι προφανώς θέλουν να “φρενάρουν” και για λόγους που ειλικρινά αδυνατούμε να κατανοήσουμε. Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή που έστειλε το αθλητικό σωματείο Άρης, το οποίο και διοργανώνει το εν λόγω Κύπελλο, στην Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας και μέσα στην οποία υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες. Να σημειώσουμε εδώ πως στην εν λόγω επιστολή υπάρχει αναφορά σε σχετική μεταξύ τους αλληλογραφία, η οποία φυσικά είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Κοινοποιήσαμε την εν λόγω επιστολή στην ΑΜΟΤΟΕ, η οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας και σύντομα θα απαντήσει και γραπτά πάνω σε όλα αυτά που θα διαβάσετε στη συνέχεια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

5 Ιουνίου 2018

Προς Στυλιανό Κορέλη και “ΔΣ” της ΑΜΟΤΟΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τη σημερινή (5/6/2018) επιστολή σας

1.   Υπενθυμίζουμε ότι στις 16 Νοεμβρίου 2017 σας αποστείλαμε ηλεκτρονική επιστολή με τις αγωνιστικές προθέσεις μας για το 2018 (αγώνες ταχύτητας, Trial κλπ), συμπεριλαμβανομένου του MiniGP Cup. Τους επόμενους μήνες μόνο η επιτροπή Trial επικοινώνησε και συνεργάστηκε μαζί μας, με ουσία μάλιστα εν όψει του 2018.

2.   2. Στις 21 Απριλίου 2018 στείλαμε πλήρη προκήρυξη για το MiniGP 2018 με ηλεκτρονική επιστολή προς όλα τα μέλη “ΔΣ” και τις σχετιζόμενες επιτροπές, η οποία ουσιαστικά παραμένει αναπάντητη μέχρι σήμερα!

3.   Στις 8 Μαΐου 2018 σας στείλαμε γραπτή ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ των παραπάνω, καμία αντίδραση!!

4.   Στις 23 Μαϊου 2018, σε συνέχεια προφορικής επικοινωνίας μας με το Δημ. Αθανασουλόπουλο (τον οποίο είχαμε τη χαρά να συνδράμουμε στο σωματειακό του αγώνα Enduro στον Ωρωπό) μας κοινοποιήθηκε εσωτερική σας αλληλογραφία σχετικά με το MiniGP Cup 2018 χωρίς κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα (ο πολύβουος παιδικός κόσμος του MiniGP Cup πρόσμενε αγώνα στις 3 Ιουνίου).

5.   Στις 29 Μαΐου 2018, 5 ημέρες πριν τον 1ο αγώνα, μας απεστάλη η παρακάτω επιστολή από το άγνωστο email vasilis.rousis@gmail.com: “Παρακαλούμε όπως αποσταλεί εκ νέου η προκήρυξη MiniGP Cup 2018 με τις προτεινόμενες αλλαγές στα ηλικιακά όρια. Εκ μέρους της ΕΤ”

Μια επιστολή χωρίς οτιδήποτε συσκεκριμένο-αιτιολογημένο προτεινόμενο θέμα(!!), επιστολή που λόγω εργασίας παραλάβαμε καθ’ οδόν αλλά την απαντήσαμε άμεσα από “έξυπνο” κινητό, για να μη χαθεί ούτε λεπτό, εξηγώντας ότι η προκήρυξη του MiniGP Cup ακολουθεί το πρότυπο της FIM-Europe όπως προδιαγράφει ο αθλητικός νόμος, κάτι που πρέπει να σεβαστούμε, εκτός άλλων, γιατί υπάρχει νεαρός αθλητής που πρέπει να πάει του χρόνου στο Πανευρωπαϊκό και θα θέλαμε να πάει σαν Ελληνας (καμία απάντηση).
6. Την επόμενη μέρα (30/5/2028) ο Γ. Λαβατσής επικοινώνησε γραπτά μαζί μας ρωτώντας μας τι λέγαμε στην Προκήρυξη και τι λέει η FIM-Europe. Αν και πάλι δεν ήταν κανείς σε γραφείο, καταφέραμε και του στείλαμε ΑΜΕΣΑ όλα τα σχετικά έγγραφα. Ο Γ. Λαβατσής μας ζήτησε και επιπλέον εξηγήσεις περί FIM-Europe, απαντήσαμε συγκεκριμένα γραπτώς. Την ίδια ημέρα, πολύ αργά το βράδυ, ενημερωθήκαμε ότι ο Δ. Αθανασουλόπουλος σας ρωτά, απορεί και ενοχλείται σχετικά με το MiniGP Cup 2018. Ακρα του τάφου σιωπή. Τίποτα.
7. Τη μεθεπόμενη ημέρα, 31/5/2018, αναγκαστήκαμε να ανακοινώσουμε σε γονείς, παιδιά, φίλους, υποστηρικτές και στους διαχειριστές του χώρου του αγώνα (Πάχη) που είχαμε συμφωνήσει, ότι ο αναμενόμενος 1ος αγώνας δεν θα γίνει όπως τον είχαμε προγραμματίσει γιατί το “ΔΣ” της ΑΜΟΤΟΕ δεν μας απαντά.
8. Ερχεστε λοιπόν σήμερα, 5 Ιουνίου 2018, πολλούς μήνες καθυστερημένοι(!), 2 ημέρες μετά τον προγραμματισμένο 1ο αγώνα(!!) του MiniGP Cup 2018 με την παρακάτω επιστολή, την πρώτη (1η) επιστολή από το Νοέμβριο του 2017(!) που μας αποστέλλετε σχετικά με το MiniGP Cup 2018. Βεβαίως και δεν ξεχνάμε την επιστολή της 22ας Ιανουρίου 2018 σχετικά με τις απονομές του MiniGP Cup του 2017 (επισυνάπτεται) όπου μας ζητήσατε να φέρουμε τα δικά μας έπαθλα και προσκλήσεις στην απονομή της ΑΜΟΤΟΕ(*).
Με βάση τα παραπάνω, παρακαλούμε, μπείτε στον κόπο και απαντήστε μας, όσο σύντομα μπορείτε:
Α. Γιατί (σαν “ΔΣ” και σαν επιτροπή) καθυστερήσατε 6 μήνες να ασχοληθείτε με το MiniGP Cup 2018 και γιατί κάνατε το αντίστοιχο και το 2017.
Β. Tι, και για ποιό συγκεκριμένο λόγο, σας ενοχλεί στην Προκήρυξη του MiniGP Cup 2018, μένοντας πάντα εντός του Ελληνικού αθλητικού νόμου (αρ. 26, παρ 7α) και των διεθνών κανονισμών.
Γ. Ποία η άποψη-αντίληψή σας για το MiniGP Cup και αν δικαιολογείται η κοινή αντίληψη ότι θέλετε να το σταματήσετε (το προσπαθήσατε και το 2017 και το 2016) ώστε να το εντάξετε στις (παράνομες) δραστηριότητές σας (όπως το ΠΠΤΜ -Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών- που αντιβαίνει στις συνθήκες 84 και 86 του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού δικαίου, όπως η ΜΟΤΟΕ και με τη βοήθεια μας απέδειξε).

(*) Απονομή MiniGP Cup 2017 την οποία αφήσατε στη δική μας ευχέρεια(;;) να διοργανωθεί μαζί με όλες τις άλλες. Είναι πασιφανές ότι με την επιστολή της 22/1/2018, στην ουσία, αποκόπτεστε από ότι σχετίζεται με το MiniGP Cup περνώντας στη θέση οικοδεσπότη που φιλοξενεί έναν επισκέπτη από τον οποίο μάλιστα ζητά διατροφή και διαμονή. Βεβαίως και δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε ότι το MiniGP Cup θεωρείται από όλους, ακόμα και από συνδαιτυμόνες σας, ο πλέον αναπτυξιακός και ελπιδοφόρος θεσμός στον Ελληνικό σύγχρονο μοτοαθλητισμό, συντηρώντας αποκλειστικά 2 κατηγορίες του ελληνικού πρωταθλήματος ταχύτητας, ενισχύοντας άλλες 2 κατηγορίες του ΠΠΤΜ με πλειάδα νεαρών αθλητών και πρωταθλητών και προβάλλοντας τη χώρα διεθνώς εδώ και 4 χρόνια. Το MiniGP Cup που σχεδίασε, “έστησε” στα πόδια του, θωράκισε με πλήρεις κανονισμούς, διοργανώνει, προβάλλει από το 2013 αλλά και ΠΛΗΡΩΝΕΙ αποκλειστικά ο ΑΡΗΣ ΑΣ με θυσίες και συνεισφορές των μελών του, φίλων και συνοδοιπόρων αλλά και υποστηρικτών που έσπευσαν να συνδράμουν στο θεσμό που γεννά ελπίδα.

Για το ΔΣ του ΑΡΗΣ ΑΣ

 Ο Πρόεδρος                                                  Η Γεν. Γραμματέας
Σ.Χριστοδούλου                                             Ε.Μ. Μικροπούλου


Οι πρόσφατες επιτυχίες του Βασίλη Κορωνάκη στο διεθνές ADAC Junior Cup (δείτε εδώ) έφεραν στο προσκήνιο τo MiniGP Cup, το θεσμό που έχει «βγάλει» πολλούς νεαρούς επιτυχημένους αναβάτες μοτοσυκλέτας ταχύτητας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το MiniGP Cup φέτος έχει αργήσει να ξεκινήσει προκαλώντας απορίες αλλά και ανησυχία μήπως η κρίση «χτύπησε» και εδώ. Επικοινωνήσαμε με το σύλλογο Αρης ΑΣ, που ξεκίνησε το MiniGP Cup πριν από 5 χρόνια, για να πάρουμε μια εικόνα της κατάστασης και βρεθήκαμε μπροστά στο ακατανόητο. Αυτή η ξεχωριστή, πρωτοποριακή για την Ελλάδα εθελοντική προσπάθεια να έχει σταματήσει προσωρινά έχοντας κολλήσει σε μια απίστευτη ασυνεννοησία της διοίκησης της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας με τον Άρη ΑΣ. Αναμένουμε, ομολογουμένως, με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της Ομοσπονδίας και ευελπιστούμε πως ότι είναι να γίνει στο εξής θα γίνει έχοντας σαν προτεραιότητα το μέλλον των μικρών μας αναβατών. Διαξιφισμοί και προσωπικές αντιπαλότητες δεν εξυπηρετούν κανέναν απολύτως και μόνο πισωγυρίσματα προσφέρουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης