Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τον περασμένο Μάιο η Suzuki εξαπέλυσε μια από τις μεγαλύτερες βόμβες στη σύγχρονη εποχή του MotoGP Στόχος της Suzuki είναι η ανάπτυξη τεχνολογιών για την επόμενη γενιά μοτοσικλετών.ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Εκείνη η ανακοίνωση είχε αφήσει ανοιχτό το σχέδιο της αποχώρησης καθώς η Dorna (διοργανωτής του MotoGP) είχε αντιδράσει σφοδρά απειλώντας μάλιστα την Suzuki με κυρώσεις αν μονομερώς φύγει από το πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους περασμένους δύο μήνες λοιπόν οι δύο πλευρές συζήτησαν και βρήκαν τελικά την χρυσή τομή προκειμένου η αποχώρηση να γίνει ομαλά και με τη σύμφωνη γνώμη της Dorna. Έφτασε λοιπόν η στιγμή που η Suzuki επίσημα πλέον ανακοινώνει ότι δεν θα βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας την επόμενη χρονιά, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές τις στην αναζήτηση νέων τεχνολογιών για τη νέα εποχή της βιωσιμότητας. Η Suzuki σκοπεύει να συγκεντρώσει πόρους προκειμένου να αναπτύξει νέες τεχνολογίες για την επόμενη γενιά μοτοσικλετών που θα είναι είτε ηλεκτρικές, είτε με εναλλακτικά καύσιμα.

Η ομάδα SERT Yoshimura Suzuki χρησιμοποιούσε την GSX-R1000.

Το σημαντικό στοιχείο στην ανακοίνωση είναι ότι η Suzuki αποφάσισε να εγκαταλείψει και το Παγκόσμιο Τέλος και το EWC για την Suzuki.Πρωτάθλημα Αντοχής Μοτοσικλετών (EWC) στο οποίο είχε σπουδαίες διακρίσεις. Η ομάδα της Yoshimura Suzuki SERT είχε κατακτήσει αρκετούς τίτλους και νίκες στον θεσμό και φέτος πάλι πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα EWC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Toshihiro Suzuki, Πρόεδρος της εταιρίας, δήλωσε: «Η Suzuki αποφάσισε να σταματήσει τη συμμετοχή της στο MotoGP και το EWC με στόχο να συγκεντρώσει πόρους προκειμένου να επενδύσει στη βιωσιμότητα. Οι αγώνες μοτοσικλέτες ανέκαθεν ήταν ένα πεδίο πρόκλησης για τεχνολογικές καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένης της βιωσιμότητας. Αυτή η απόφαση σημαίνει ότι θα επαναπροσδιορίσουμε την επιχειρηματικότητα μας αλλάζοντας πορεία προς μια πιο βιώσιμη κοινωνία».

Η Suzuki είχε κατασκευάσει μια από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσικλέτες στο MotoGP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Dorna ρίχνει το γάντι στην Suzuki με σκληρή ανακοίνωση

Η Suzuki ετοιμάζει ηλεκτρικό Burgman

Σκληραίνει τη στάση της η Yamaha απέναντι στους Αγωνοδίκες MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης