Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η αμερικανική φίρμα Indian έχει μπει για τα καλά στην αγορά της Ευρώπης προσφέροντας αρκετές custom Η Indian ανήκει από το 2013 στην Polaris με έδρα την Minnesota στις ΗΠΑμοτοσικλέτες και φυσικά το FTR της. Το 2021 όμως κάνει ένα αποφασιστικό βήμα παραπάνω για να προσελκύσει το κοινό της Γηραιάς Ηπείρου (και όχι μόνο) καθώς παρουσιάζει το νέο της FTR 1200S με τροχούς 17 ιντσών και όχι 19 ιντσών που ήταν μέχρι τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει πως η νέα FTR έρχεται πιο κοντά στις προτιμήσεις των ευρωπαίων αγοραστών με έμφαση στην σπορ εμφάνιση και συμπεριφορά στο δρόμο. Το νέο FTR 1200 S εκτός από τους μικρότερους τροχούς έχει δεχτεί αλλαγές στο πλαίσιο προκειμένου να βελτιωθεί η γεωμετρία της μοτοσικλέτας. Το τιμόνι είναι πιο μικρό, ενώ το πιρούνι εμπρός έχει μειώσει την γωνία κάστερ από 26,3 μοίρες σε 25 μοίρες για καλύτερη ευελιξία και σταθερότητα. Οι αναρτήσεις επίσης έχουν μειώσει τις διαδρομές τους από τα 150mm στα 120mm, ενώ η θέση οδήγησης έχει χαμηλώσει επίσης κατά 36mm.

Η έκδοση Carbon είναι εντυπωσιακή με ακριβές αναρτήσεις και ανθρακονήματα

Αρκετή τεχνολογία και Euro5 προδιαγραφές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Το δικύλινδρο μηχανικό σύνολο των 1.203 κ.εκ. έχει απόδοση 123 Από το 2013 η Indian έχει παρουσιάσει 16 νέα μοντέλα με 24 συνολικά εκδόσεις!ίππους και ροπή 120Nm έχοντας εναρμονιστεί με τις προδιαγραφές Euro5. Μάλιστα η Indian έχει επιλέξει να απενεργοποιείται ο πίσω κύλινδρος όταν η μοτοσικλέτα είναι σταματημένη για να μειώσει τους ρύπους και τη θερμοκρασία. Ο εξοπλισμός του FTR 1200 S είναι επίσης εντυπωσιακός με οθόνη αφής 4,3”, συνδεσιμότητα με bluetooth, θύρα USB, traction control και σύστημα εξάτμισης της Akrapovic.

Η Indian προσφέρει και δύο ακόμα εκδόσεις του FTR, την έκδοση Carbon και την έκδοση Rally. Στην περίπτωση του Carbon έχουμε αναρτήσεις ρυθμιζόμενες της Ohlins, πολλά εξαρτήματα από ανθρακονήματα, διαφορετική σέλα και διαφορετική εξάτμιση της Akrapovic. Η έκδοση Rally έχει 19 ιντσών τροχό εμπρός και 18 ιντσών τροχό πίσω και διαφορετική χαρτογράφηση στον κινητήρα, ενώ μπορεί η ισχύς να περιοριστεί προκειμένου να μπορεί να την οδηγήσει αναβάτης με δίπλωμα A2.

Περισσότερα για το Indian FTR1200 S ΕΔΩ.

Πανέμορφη μοτοσικλέτα με την υπογραφή της Indian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλά νέα μοντέλα παρουσίασε η Harley-Davidson

Ένας από τους πιο περίεργους αγώνες μοτοσικλέτας στον κόσμο…

Polaris: Αυξήθηκαν τα μεγέθη, δεν ικανοποίησαν οι πωλήσεις

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης