Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η BMW γνωρίζει καλά πως να κατασκευάζει τουριστικές μοτοσικλέτες και όταν το 2010 παρουσίαζε την Οι εκδόσεις B και Grand America είναι διαθέσιμες και με τον premium χρωματισμό Option 719 Midnight.K1600 με τον εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα έβαζε πολύ υψηλά τον πήχη στον ανταγωνισμό που τότε ήταν η Honda Goldwing. Πλέον η αγορά έχει να προσφέρει περισσότερες λύσεις στην μεγάλη τουριστική κατηγορία μοτοσικλετών και η BMW δεν θα μπορούσε να αφήσει το αγαπημένο της K1600 παραπονεμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2022 η BMW λοιπόν αναβαθμίζει το K1600 και το προσφέρει σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Η πιο “απλή” είναι η K1600GT η οποία προσφέρεται με όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα της BMW για δυναμική οδήγηση. Η έκδοση GTL προσθέτει ένα εργοστασιακό Top Case στη μοτοσικλέτα δημιουργώντας ακόμα καλύτερη εργονομία, ενώ οι χρωματισμοί είναι εκλεπτυσμένοι.

Βίντεο με τη σειρά GT και GTL των K1600.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επηρεασμένη από τη σειρά R18, η BMW παρουσίασε για την επόμενη χρονιά μια έκδοση Bagger στοΟ αναβαθμισμένος κινητήρας αποδίδει τη μέγιστη ισχύ του 1.000 στροφές χαμηλότερα σε σχέση με την Euro4 έκδοση. K1600B. Η μοτοσικλέτα στο πίσω μέρος της ακολουθεί τη δομή των γνωστών bagger μοτοσικλετών με αεροδυναμικές βαλίτσες και διαφορετικό σύστημα εξατμίσεων που της δίνουν μια εντυπωσιακή μορφή. Το τιμόνι επίσης είναι διαφορετικό και τραβηγμένο πιο κοντά στον αναβάτη, ενώ είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς, μαύρο, κόκκινο και ασημί.

Η πιο premium έκδοση του K1600 είναι η Grand America η οποία έχει πλήρη εξοπλισμό για ξεκούραστα χιλιόμετρα. Διαθέτει ηχοσύστημα, όπως και η Bagger, ενώ έχει αεροδυναμικές πλαϊνές βαλίτσες και ειδικό σύστημα εξατμίσεων. Ο κινητήρας σε όλες τις εκδόσεις της K1600 είναι ο γνωστός εξακύλινδρος σε σειρά των 1.649 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 160 ίππους και 180Nm ροπής. Είναι εναρμονισμένος με τις Euro5 προδιαγραφές ρύπων, ενώ διαθέτει εξελιγμένη σουίτα ηλεκτρονικών όπως σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, επιλογές οδήγησης, σύστημα ραντάρ με αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας ταξιδιού και ABS με ευαισθησία κλίσης.

Βίντεο με τη σειρά Bagger και Grand America των K1600.

 

Οι αναρτήσεις είναι τεχνολογίας Duolever και Paralever της BMW και συνεργάζονται με ηλεκτρικό σύστημα ESA τελευταίας γενιάς. Αυτό σημαίνει ότι η μοτοσικλέτα αναλαμβάνει σε πραγματικό χρόνο να προσαρμόσει τις αναρτήσεις ανάλογα τις συνθήκες οδήγησης και φορτίου. Στον εξοπλισμό ξεχωρίζουν τα φώτα στροφής, η τεράστια οθόνη TFT 10.25 ιντσών, το ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, ο ειδικός χώρος φόρτισης του τηλεφώνου και το σύστημα ECALL για κλήση έκτακτης ανάγκης.

Η μοτοσικλέτα αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον Μάρτιο του 2022 με τις τιμές ακόμα να μην έχουν γίνει γνωστές. Λογικά, θα κυμαίνονται από 25.00€ – 30.000€  Για περισσότερες πληροφορίες για τη νέα γκάμα των K1600 ΕΔΩ.

Πολύ εντυπωσιακή η Bagger έκδοση με τον εξακύλινδρο κινητήρα!

Η Grand America είναι η πιο ολοκληρωμένη τουριστική πρόταση από την BMW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η BMW παρουσίασε στην Ελλάδα το παρόν και το μέλλον της αστικής μετακίνησης με το CE-04

Ταξίδι στο χρόνο με το πρώτο Heritage shop-in-shop της BMW Motorrad Βαγιανέλης

Η BMW M4 τα βάζει με την BMW M1000RR στο Austin

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης