Αυτήν την Κυριακή, ο παλμός του MotoGP χτυπάει στην πίστα MotorLand Aragón για τον 14ο γύρο αυτής της συναρπαστικής σεζόν, στον αγώνα που ονομάζεται Gran Premio Movistar de Aragón.

Όσον αφορά στην πίστα, πρόκειται για άκρως τεχνικό circuit, που περιλαμβάνει 10 αριστερές και 7 δεξιές στροφές, μία μεγάλη ευθεία μήκους σχεδόν ενός χιλιομέτρου, κλειστές φουρκέτες, στροφές με ροή και ένα σωρό άλλα απαιτητικά χαρακτηριστικά, τα οποία κρατούν τους οδηγούς σε εγρήγορση και τους θεατές απορροφημένους στη δράση. Το ζόρι για τα λάστιχα της Michelin θα είναι στις κρύες συνθήκες αυτής της πίστας κατά τις πρωινές ώρες. Όσον αφορά στα ελαστικά του εμπρός τροχού, θα διατίθενται σε μαλακή, μεσαία και σκληρή γόμα, όλα σε συμμετρική σχεδίαση, ενώ τα πίσω θα έχουν ασύμμετρη σχεδίαση, έχοντας σκληρότερο το αριστερό τμήμα του πέλματος για να αντεπεξέλθει στην επιπλέον καταπόνηση από τις περισσότερες αριστερές στροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για την ιστορία, η πίστα MotorLand Aragón φιλοξένησε τον πρώτο της αγώνα MotoGP το 2010 και το μοντέρνο συγκρότημα που γίνονται πλέον οι αγώνες έχει τις ρίζες του γερά εδραιωμένες στην εποχή όπου οι αγώνες διεξάγονταν στον δρόμο, στη γειτονική πόλη Alcañiz, μεταξύ του 1963 και του 2003. Η τοποθεσία της, στη βραχώδη και μερικές φορές απομονωμένη επαρχία του Teruel, δίνει την ευκαιρία στο να κατανοήσει κάποιος την περιοχή και το τραχύ τοπικό κλίμα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βροχής, επομένως τα βρόχινα ελαστικά θα είναι διαθέσιμα σε μαλακή και μεσαία γόμα για τον εμπρός τροχό, μαζί με την έξτρα μαλακή και μαλακή γόμα για τον πίσω.

Το 2011 ήταν η τελευταία χρονιά που κέρδισε μη Ισπανός αναβάτης και αυτός ήταν ο Casey Stoner. Έκτοτε οι Marquez και Lorenzo έχουν μονοπωλήσει το πρώτο σκαλί του βάθρου με 3 και 2 νίκες αντίστοιχα. Πέρυσι, για να είμαστε πιο κοντά στα δικά μας δεδομένα, νικητής ήταν ο Marc Marquez, ακολούθησε ο Valentino Rossi και συμπλήρωσε το βάθρο ο Jorge Lorenzo. Εφέτος, ο Valentino Rossi θα τρέξει, τραυματισμένος μεν, μαχητικότατος δε, ο Lorenzo από την άλλη δεν έχει δείξει ότι μπορεί να απειλήσει τον Marquez. Το ερώτημα των… «προγνωστικών» ίσως απαντηθεί μερικώς μεθαύριο με τις κατατακτήριες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνοψίζοντας, η δράση αρχίζει στη Motorland της Aragón την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, με τα δύο πρώτα σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Ακολουθούν άλλα δύο την επόμενη ημέρα, ενώ οι κατατακτήριες δοκιμές για τον αγώνα των 23 γύρων θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου. Οι αγωνιζόμενοι θα παραταχθούν στη σχάρα της εκκίνησης για τον 14ο γύρο της χρονιάς την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα Ελλάδας 15.00.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης