Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Κάθε φορά που η KTM παρουσιάζει ένα καινούριο Super Duke περιμένουμε να έρθει και μια νέα τουριστική Το GT διαθέτει και αμορτισέρ τιμονιού για μέγιστη ασφάλεια.έκδοση που το συνοδεύει. Για το 2022 λοιπόν η αυστριακή φίρμα δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα και μας έδωσε μια πιο φιλική έκδοση του κορυφαίου naked μοντέλου της, η οποία ανοίγει την βεντάλια των δυνατοτήτων της μοτοσυκλέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Super Duke 1290 GT σχεδιαστικά διαθέτει νέα μάσκα εμπρός με ψηλή ζελατίνα για προστασία από τον αέρα, ενώ το μισό φέρινγκ προστατεύει σε μεγάλο βαθμό τα πόδια και το σώμα του αναβάτη. Νέο και ενισχυμένο είναι το υποπλαίσιο της μοτοσυκλέτας προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στο φόρτωμα με πλαϊνές βαλίτσες και στο ταξίδι με συνεπιβάτη.

Με 175 ίππους μάλλον το ταξίδι σου θα γίνει γρήγορο!

Με ημι-ενεργητικές αναρτήσεις και αφθονία ηλεκτρονικών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας του GT παραμένει ο γνωστός δικύλινδρος των 1.301 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 175 ίππους και Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι 23 λίτρα για μεγαλύτερες αποστάσεις, ενώ είναι εξοπλισμένο και με φώτα στροφής LED.141Nm ροπής. Συνοδεύεται από τα πλέον σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα της KTM με σύστημα αισθητήρων έξι αξόνων IMU το οποίο ελέγχει το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, το ABS στροφής, το σύστημα ελέγχου της σούζας, το σύστημα σταθεροποίησης της μοτοσυκλέτας και το σύστημα αυτόματης ρύθμισης της ταχύτητας ταξιδιού (Cruise Control).

Οι αναρτήσεις του νέου Super Duke 1290 GT είναι οι κορυφαίες WP Apex με ημι-ενεργητική τεχνολογία. Το εμπρός ανεστραμμένο πιρούνι των 48mm και το μονό αμορτισέρ WP SAT συνεργάζονται με ένα καινούριο ενισχυμένο μονόμπρατσο ψαλίδι, ενώ οι τροχοί είναι 17 ιντσών με νέα σχεδίαση και ένα κιλό ελαφρύτεροι. Τα φρένα είναι της Brembo με δύο δίσκους 320mm εμπρός και ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες. Στον εξοπλισμό του GT συναντάμε επίσης TFT έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών με έλεγχο από το τιμόνι και δυνατότητα συνδεσιμότητας. Μάλιστα η KTM προσφέρει ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης στροφή/στροφή μέσω Bluetooth, ρυθμιζόμενη ζελατίνα και θερμαινόμενα grip. Η νέα μοτοσυκλέτα αναμένεται να είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2022.

Το βίντεο παρουσίασης του Super Duke GT.

 

Ο έλεγχος της οθόνης 7 ιντσών γίνεται από το τιμόνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το “κτήνος” της KTM ξαναχτυπά!

Ποιος αναβάτης MotoGP κάνει το άλμα στο Ράλι Dakar;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης