Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η KTM μας είχε προετοιμάσει για την έλευση ενός πολύ ιδιαίτερου μοντέλου της μέσω του διαδικτύου το οποίοΟ πίνακας οργάνων της AIM MXS είναι πολύ εντυπωσιακός, βγαλμένος από το MotoGP. θα είναι περιορισμένης παραγωγής. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν και γεννήθηκε το RC8C, ένα supersport μοντέλο για χρήση πίστας βασισμένο στο Duke 890 της αυστριακής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είχαμε δει από τα στοιχεία που είχαν διαρρεύσει, το νέο RC8C είναι εφοδιασμένο με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 890 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει στην περίπτωση του supersport μοντέλου 128 ίππους. Η ισχύς είναι ανεβασμένη, αλλά το σημαντικότερο στοιχείο είναι το βάρος, το οποίο έχει περιοριστεί στα μόλις 140 κιλά!

Αεροδυναμικά φτερά εμπρός και πτερύγιο στο κάτω μέρος του φέρινγκ απευθείας από το MotoGP.

Υπάρχει διαθέσιμο και αγωνιστικό κιτ με κουβέρτες για τα ελαστικά, κεντρικό σταντ και έξτρα τροχούς Dymag

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είχαμε δει στη μοτοσικλέτα της Kramer πάνω στην οποία είχε βασιστεί το project της KTM, το Το σύστημα εξάτμισης της Akrapovic μειώνει το βάρος και αυξάνει την απόδοση.ρεζερβουάρ βρίσκεται στο υποπλαίσιο της μοτοσικλέτας, το οποίο ενώνεται με το γνωστό χωροδικτύωμα της KTM βαμμένο στο πορτοκαλί. Οι αναρτήσεις είναι της WP από τη σειρά APEX PRO, ενώ τα φρένα έχει αναλάβει η Brembo με δαγκάνες Stylema και ακτινική τρόμπα της 19RCS Corsa Corta.

Οι τροχοί είναι της Dymag αλουμινένιοι, ενώ η KTM δίνει ένα έξτρα ζευγάρι τροχών αν επιλέξει κάποιος το κιτ μετατροπής σε full αγωνιστική έκδοση. Εντυπωσιακά είναι τα αεροδυναμικά βοηθήματα που διαθέτει η RC8C, καθώς είναι εξοπλισμένη με φτερά στο εμπρός μέρος, ενώ μπροστά από τον πίσω τροχό συναντάμε και το αεροδυναμικό πτερύγιο που έχουμε δει στις μοτοσικλέτες MotoGP.

Η νέα KTM RC8C θα βγει σε μόλις 100 μονάδες και θα κοστίζει 33.200€, ενώ θα υπάρξουν και 25 τυχεροί οι οποίοι θα κερδίσουν ένα τριήμερο εκπαίδευσης στην πίστα της Jerez παρέα με τους Dani Perosa και Mika Kallio.

Βίντεο παρουσίασης του KTM RC8C

 

Η τάπα του ρεζερβουάρ βρίσκεται στο πίσω μέρος της σέλας.

 

Καταπληκτικό το όργανο της AIM που δίνει άλλη διάσταση στον εξοπλισμό της μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιβεβαιώθηκε η επιστροφή στο MotoGP του Pedrosa στην Αυστρία

Σε 11 πόλεις το Orange Days της KTM

Ξεκίνα το δικό σου Dakar με αυτήν την εργοστασιακή KTM

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης