Η Livia Lancelot κυριάρχησε και φέτος στα γαλλικά χώματα, κατακτώντας τον έβδομο τίτλο της στο πρωτάθλημα motocross. Η αναβάτης της «One One Four Kawasaki» αφού πέτυχε τον πρώτο της στόχο, έβαλε πλώρη για τον επόμενο, δηλαδή το παγκόσμιο!

Η Livia Lancelot είναι γεννημένη στις 11 Φεβρουαρίου 1988 στο Saint-Denis και ασχολείται επαγγελματικά με το motocross από τα 16 της. Το 2008 πήρε τον πρώτο της τίτλο σαν παγκόσμια πρωταθλήτρια, κάτι που επανέλαβε το 2014 και το 2016! Ειδικότητά της, πέραν των τίτλων, είναι οι ..εκκινήσεις, μόνο φέτος στο πρωτάθλημα έχει πάρει 13 στις 14! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


​3 παγκόσμιοι και 7 εθνικοί τίτλοι για τη Γαλλίδα!
Mίνι συνέντευξη μετά τον τελευταίο αγώνα

Ένας ακόμα τίτλος για σένα, μπορούμε να το αποκαλούμε πλέον μια «τυπική διαδικασία»;

– Όχι, ποτέ δεν είναι έτσι! Ειδικά αυτό το σαββατοκύριακο που η πίστα δεν ήταν εύκολη εξαιτίας της διεξαγωγής αγώνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Sidecar, ο οποίος και άλλαξε την εδαφική μορφολογία δημιουργώντας αυλάκια πάνω στις αγωνιστικές γραμμές. Επομένως έπρεπε να παραμείνω συγκεντρωμένη ώστε να κερδίσω αυτά τα δύο σκέλη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πως σου φάνηκε αυτός ο αγώνας;

– Πολύ ωραίος, διασκέδασα πολύ. Και είναι αλήθεια ότι ποτέ δεν αγχώνομαι όταν τρέχω σε αυτό το πρωτάθλημα, οπότε ήταν και μια πολύ καλή ευκαιρία για εξάσκηση στη συγκεκριμένη πίστα. 

Έχασες μια νίκη στο Plomion, ενώ πέρυσι καμία. Απογοητεύτηκες;

– Σίγουρα θα προτιμούσα να κερδίσω και τα δύο σκέλη στο Plomion, περισσότερο για τη μνήμη του Steven Lenoir, που έφυγε από κοντά μας λίγες μέρες πριν. Ο θάνατός του σε αγώνα με σόκαρε και ήθελα να του αφιερώσω αυτή τη νίκη, αλλά νομίζω πως και εκείνος δεν θα ήθελε να ξέρει πως πήρα κάποια ανόητα ρίσκα. Σήμερα θέλω να του αφιερώσω αυτό τον τίτλο αλλά και άλλον έναν το Σεπτέμβριο! 

Τώρα εστιάζεις στο παγκόσμιο, τι έχεις στο πρόγραμμά σου μέχρι τον επόμενο αγώνα; 

– Το ίδιο πρόγραμμα όπως πάντα, δουλεύουμε σκληρά με τον Yves (Demaria) και δεν θα τα παρατήσω μέχρι τον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου! Το πρόγραμμα μου είναι ένας συνδυασμός γυμναστικής και προπόνησης πάνω στην Kawasaki μου, καθημερινά μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Μάθετε περισσότερα για τη φοβερή Γαλλιδα στο video εδώ :

Και εδώ μπορείτε να οδηγήσετε onboard μαζί της!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης