του Νίκου Βιτσιλάκη

Με μια ειδική έκδοση εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους οι Lambretta και Pirelli, ακριβώς όπως είχαν κάνει και τη δεκαετία του ’50!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μοναδικό special μοντέλο παρουσιάστηκε πρόσφατα, που γιορτάζει την επανασύνδεση δυο ιταλικών εταιρειών, της φημισμένης Pirelli και της ιστορικής Lambretta, που για άλλη μια φορά στα χέρια νέου ιδιοκτήτη προσπαθεί να επαναφέρει το όνομά της στο χώρο των scooter. Η παλιά καλή Lambretta, μια 100% ιταλική εταιρεία που κοντράριζε στα ίσια την Piaggio τις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του ’60, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον κατασκευαστή ελαστικών ήδη από τη δεκαετία του 1950. Με τον ερχομό της νέας Lambretta το 2017, που ανήκει πλέον σε ομάδα επενδυτών και συνεργάζεται με την αυστριακή KSR, ξεκίνησε και η συνεργασία με την Pirelli.

Κατά συνέπεια, όλα τα scooter Lambretta που πωλούνται στην Ευρώπη είναι εφοδιασμένα με ελαστικά της ιταλικής εταιρείας. Όμως, η συνεργασία πήγε ένα βήμα παραπάνω και έτσι οι δύο ιταλικές φίρμες προχώρησαν στη δημιουργία ενός μοντέλου περιορισμένης παραγωγής, του V 125 Special Pirelli Edition, το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 999 μονάδες παγκοσμίως. Ο λόγος προφανής, να βάλουν τον ειδικό τύπο να ασχοληθεί με το γεγονός και να προσφέρει τις επιθυμητές δημοσιεύσεις. Συνηθισμένο το φαινόμενο, η δημοσιότητα ποτέ και κανέναν δεν έβλαψε, ειδικά όταν εταιρείες περιορισμένου βεληνεκούς προσπαθούν να γίνουν γνωστές χωρίς να ξοδέψουν. Στην προκειμένη περίπτωση, η εν λόγω “special” έκδοση ελάχιστα διαφέρει από τη “βασική” V 125, το μαύρο ματ χρώμα, η επένδυση της σέλας και τα αυτοκόλλητα της Pirelli είναι οι μόνες διαφοροποιήσεις.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταξίδι στις ρίζες με την υπογραφή της SYM

Όπως οι Lambretta των δεκαετιών του ‘50 και του ‘60, η έκδοση Pirelli διαθέτει μπροστινό φτερό σταθερά βιδωμένο στην ποδιά, με τον τροχό να περιστρέφεται μέσα σε αυτό. Το ατσάλινο πλαίσιο είναι από πρεσαριστή λαμαρίνα (όπως οι Vespa), ακολουθώντας την παράδοση της παλιάς Lambretta, ενώ η μοντέρνα τεχνολογία έχει φέρει τετράχρονο κινητήρα 125cc, ψεκασμό, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ακόμα και θύρα USB. Κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος, όπως και ντουλαπάκι στο εσωτερικό της ποδιάς. Η παραγωγή τoυ Pirelli Edition, όπως και όλων των μοντέλων της Lambretta, έχει ανατεθεί στη SYM, η οποία τα κατασκευάζει σε εργοστάσιό της στην Κίνα. Το V 125 Special Pirelli Edition δεν θα είναι φθηνό, αφού η τιμή του στην Ιταλία αναμένεται να φλερτάρει με τα 3.500€. Ε, για αυτό το λένε Special Edition…

Πηγή scooternet.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης