του Νίκου Βιτσιλάκη

Γράφεται CT, διαβάζεται City (πόλη) και αποτελεί μια νέα και ξεχωριστή πρόταση για όσους ναι μεν προτιμούν ένα πολυτελές scooter, πλην όμως έχουν μεγαλύτερα φορτία να μεταφέρουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Kymco X-Town CT, που το γνωρίσαμε πέρυσι σε έκδοση 125cc, παρουσιάζεται τώρα με κινητήρα 300cc και έχει σχεδιαστεί με ένα μοντέρνο και εντελώς ανανεωμένο στυλ. Η εμφάνισή του χαρακτηρίζεται από το νέο μεγάλο μπροστινό φωτιστικό σώμα full LED, που είναι ιδιαίτερης σχεδίασης, αλλά η πραγματική καινοτομία του CT 300 είναι το εντελώς επίπεδο δάπεδό του. Εκτός από το μεγάλο και άνετο χώρο που προσφέρει για τα πόδια του αναβάτη, έχει και τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων, κάτι απόλυτα χρήσιμο στην καθημερινότητά μας.

Ο όγκος του φέρινγκ είναι μεγάλος και μαζί με τη ζελατίνα έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν την προστασία που απαιτείται στη συγκεκριμένη κατηγορία των πολυτελών scooter μεσαίου κυβισμού. Το μοντέρνο στυλ του CT τονίζεται από τα νέα full LED φωτιστικά σώματα, τη σέλα δύο επιπέδων, τα μεγάλα αναδιπλούμενα μαρσπιέ και τις ευμεγέθεις αεροδυναμικές χειρολαβές για τη στήριξη του συνεπιβάτη. Ο χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος κλειστού τύπου (fullface), ενώ η παροχή ρεύματος (θύρα USB) βρίσκεται σε άμεσα προσβάσιμο σημείο πάνω στο τιμόνι. Τα όργανα προέρχονται από τη σειρά X-Town 125/300 και απαρτίζονται από αναλογικά στροφόμετρο – ταχύμετρο και μια οθόνη LCD ανάμεσά τους, η οποία παρέχει όλες τις απαιτούμενες ενδείξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξοπλισμός ξεφεύγει από τα στάνταρ της κατηγορίας, περιλαμβάνοντας από κεντρικό σταντ -πέραν του πλαϊνού- έως και ρυθμιζόμενες μανέτες. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ βρίσκεται στα 10,5 λίτρα, το οποίο μεταφράζεται σε αυτονομία που εύκολα μπορεί να ξεπεράσει τα 250 χιλιόμετρα. Και το καλό είναι πως ο ανεφοδιασμός γίνεται μέσω τάπας πλήρωσης καυσίμου που βρίσκεται κάτω από το τιμόνι, άρα δεν απαιτείται άνοιγμα της σέλας και η σχετική ταλαιπωρία του άνοιξε – κλείσε.

O μονοκύλινδρος τετράχρονος κινητήρας των 276 κυβικών εκατοστών αποδίδει 25,4 ίππους και ροπή 25Nm και είναι ίδιος με αυτόν του X-Town 300. Οι τροχοί είναι 13 ιντσών μπροστά και πίσω (με διαστάσεις ελαστικών 120/70 και 150/70 αντίστοιχα) και τα δύο δισκόφρενα τύπου μαργαρίτα είναι εξοπλισμένα με δικάναλο ABS της Bosch.

Το Kymco X-Town CT 300 θα είναι διαθέσιμο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 και σε τιμή που δεν έχει καθοριστεί ακόμη. Στο video που ανακαλύψαμε στο youtube, μπορείτε να αφεθείτε στα κάλλη του. Δείτε και θα καταλάβετε τι εννοούμε..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης