Φωτογραφίες: IGF Productions

Το μεγαλύτερο και ένα από τα πλέον ταλαντούχα φυτώρια νέων αναβατών έδωσε το παρών στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην πίστα των Μεγάρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τρεις συμμετοχές στην κατηγορία Νέων Αναβατών, μία στη Supersport 300 και συνολικά δύο θέσεις στο βάθρο, ο πρώτος εφετινός αγώνας για την KTM Skourtas Racing Center έκλεισε με θετικό πρόσημο. Στη Supersport 300 o Κατερινιώτης Παναγιώτης Κόκκινος εκπροσώπησε επάξια τα πορτοκαλί χρώματα της ομάδας και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Στην κατηγορία Νέων, ο Κυριάκος Λιούτας με KTM RC 390 τερμάτισε τρίτος, ενώ ο ομόσταυλός του Θωμάς Σκούρτας κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση, παρά τον τραυματισμό του στο χέρι. Δυναμική εμφάνιση από τον νέο στην ομάδα Γιώργο Μπαξίσογλου, ο οποίος, αν και είχε μια ανώδυνη πτώση στον αγώνα, εντυπωσίασε στη διαδικασία των προκριματικών εκκινώντας από τη δεύτερη θέση!

Με όπλο του την KTM RC 390, ο Παναγιώτης Κόκκινος ολοκλήρωσε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στη δεύτερη θέση της κατηγορίας SS300. Δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του σε μια πολύ απαιτητική κατηγορία, έδωσε μεγάλη μάχη με τον Χατζηγιακουμίδη και συνέλεξε πολύτιμους βαθμούς. Ο Κυριάκος Λιούτας είναι για δεύτερη χρονιά μέλος της ομάδας και συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας και είναι πάντα έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη. Ο βενιαμίν της ομάδας, Θωμάς Σκούρτας, αγωνίστηκε όντας τραυματίας, αφού μια απροσεξία στην προπόνηση λίγες μέρες πριν από τον αγώνα τού στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση. Το νέο μέλος της ομάδας, ο Γιώργος Μπαξίσογλου, ήταν δεύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές της κατηγορίας και βρέθηκε στην ίδια θέση μέχρι τα μέσα του αγώνα. Μια πτώση, όμως, από λανθασμένη εκτίμηση τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι αναβάτες της ομάδας δήλωσαν αισιόδοξοι για τη συνέχεια και έδωσαν ραντεβού στην πίστα της Τρίπολης, όπου θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας του Πρωταθλήματος.

Δηλώσεις Σάκη Σκούρτα –-Team Manager 

«Κατ’ αρχήν θέλω να συγχαρώ τόσο τους αναβάτες μας όσο και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε συνεχώς ένα φυτώριο νέων αναβατών και να τους βοηθάμε να γίνονται καλύτεροι. Ο Βασίλης Κορωνάκης φέτος θα ακολουθήσει όλο τον Πανευρωπαϊκό θεσμό του ADAC KTM Junior Cup και η ομάδα θα είναι συνεχώς δίπλα του για να τον στηρίζει και να τον βοηθά σε όλα τα επίπεδα. Με τη βοήθεια όλων των ειδικών που διαθέτουμε, η ομάδα προπονήθηκε σκληρά το τελευταίο διάστημα. Η Ελένη Οικονόμου έχει αναλάβει την εκγύμναση των αθλητών και δουλεύοντας παράλληλα με τη διατροφολόγο μας Κυριακή Ζακχαίου διατηρούν με τον καλύτερο τρόπο τη φυσική κατάσταση των παιδιών σε υψηλά επίπεδα.

»Ο απρόοπτος τραυματισμός του Θωμά Σκούρτα δεν μας πτόησε και αποφασίσαμε ότι θα συμμετάσχει στον αγώνα. Εδώ και λίγες ημέρες επίσης έχουμε μαζί μας και τον Γιώργο Μπαξίσογλου, που λόγω μικρής εμπειρίας με τη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ έκανε λάθος και έπεσε ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Ο Κυριάκος Λιούτας ήταν αγχωμένος και για αυτόν τον λόγο πιστεύω δεν έκανε καλύτερο χρόνο, αν και έχει αποδείξει πως μπορεί. Από τα μέσα του αγώνα είχε και ένα πρόβλημα στο αριστερό χέρι που τον δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο. Στον αγώνα της Τρίπολης, μια πίστα που αρέσει σε όλα τα παιδιά της ομάδας, θα έχουμε δουλέψει καλύτερα στον τομέα της φυσικής κατάστασης ελπίζοντας σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την πολύτιμη βοήθειά τους, την KTM S.E.E., την Pirelli, τα λιπαντικά Quantum και την MC Motor Import με τα κράνη Arai».

Αποτελέσματα 1ου Αγώνα

SUPERSPORT 300
1. Ελευθεριάδης, 2. Κόκκινος (KTM), 3. Χατζηγιακουμίδης (KTM)

ΝΕΟΙ ΑΝΑΒΑΤΕΣ
1. Παπανικολάου, 2. Ελευθεριάδης, 3. Λιούτας (KTM)… 5. Σκούρτας (KTM)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης