Κείμενο, «Πειραγμένη» εικόνα: Νίκος Τσαμάνδουρας

Ένα από τα βασικότερα μικρομεσαία supersport μοντέλα της αγοράς, το KTM RC390, φαίνεται πως θα δεχτεί αισθητές -σχεδιαστικές τουλάχιστον- διαφοροποιήσεις μέσα στη χρονιά που έρχεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον καπνό να μην υπάρχει χωρίς φωτιά (και όπου «καπνός» βάλτε κατασκοπευτικές φωτογραφίες και όπου «φωτιά» νέο μοντέλο), ξεκίνησε ο θόρυβος για την επερχόμενη ανανέωση του RC390. Το εν λόγω μοντέλο έχει παραμείνει λίγο έως -πάρα- πολύ ίδιο από το 2014, όταν και πρωτοεμφανίστηκε. Έκτοτε, έχει μπει στην καρδιά πολλών πρωτάρηδων στον χώρο της μοτοσυκλέτας αλλά και σε πολλές πίστες, καθώς το στήσιμο με την α λα Moto3 λογική του έχει δώσει επάξια θέση σε πολλά κατά τόπους πρωταθλήματα.

Και τώρα από ό,τι φαίνεται έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για την οπτική έστω αλλαγή. Αυτό μαρτυρούν οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες που δείχνουν το δημοφιλές μικρό supersport να αλλάζει με προσέγγιση μινιμαλιστική. Ο διπλός προβολέας μάλλον θα δώσει τη θέση του σε ένα μονό, το φέρινγκ έχει απαρνηθεί κάποιες αυστηρές γωνίες στο όνομα καμπυλών πιθανότατα προς βελτίωση της αεροδυναμικής, ενώ και η ουρά φαίνεται να είναι πιο μαζεμένη ακολουθώντας το υπόλοιπο σύνολο. Μηχανικά είναι νωρίς να πούμε τι αλλάζει και πώς, ωστόσο δεν είναι διόλου απίθανο να δούμε μικροαλλαγές που θα το συμμορφώνουν στο Euro5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, εμείς το είχαμε ήδη φανταστεί έτσι από το 2016, έναν χρόνο πριν από το μερικό facelift του 2017! Τώρα το πότε και πώς θα έρθει στην τελική του μορφή είναι μάλλον μια αρκετά πρώιμη σκέψη. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα βρει ανταγωνισμό, όπως το ερχόμενο CBR300RR για το οποίο θα διαβάσετε αύριο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης