Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Ducati πριν από μερικές εβδομάδες ανακοίνωσε πως θα είναι ο νέος μοναδικός προμηθευτής ηλεκτρικών H Ducati έχει ανακοινώσει πως το 2028 το αργότερο θα έχει στην γκάμα της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.μοτοσυκλετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE. Η Energica, η οποία ήταν η εταιρεία που προμήθευε τον θεσμό από το 2019, θα αποχωρήσει στο τέλος του 2022 και πλέον η Ducati είναι εκείνη η οποία αναλαμβάνει το ρόλο του κατασκευαστή στο πρωτάθλημα με ηλεκτρικές σπορ μοτοσυκλέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από ότι φαίνεται το ιταλικό εργοστάσιο έχει πάρει στα σοβαρά τη συγκεκριμένη δέσμευση και ήδη έχει ξεκινήσει τις δοκιμές στο νέο της πρωτότυπο μοντέλο. Σε συνέντευξη του Claudio Domenicali, CEO της Ducati Corse, στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι ήδη ο Michele Pirro, δοκιμαστής της ιταλικής φίρμας, βρίσκεται στην πίστα του Misano και δουλεύει πάνω στην ηλεκτρική αγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Η Audi θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της Ducati.

Σημαντική κίνηση προς την ηλεκτροκίνηση για την Ducati

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Αυτήν τη στιγμή ο Michele Pirro είναι με την MotoE στο Misano όπου η ηλεκτρική μας μοτοσυκλέτα βρίσκεται Στόχος του MotoE είναι να γίνει ανοιχτό πρωτάθλημα, κάτι που θα προσελκύσει εργοστάσια όπως η BMW, η Kawasaki και η Triumph που έχουν αρχίσει να επενδύουν στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτεςστην πίστα για πρώτη φορά”, είπε ο ισχυρός άνδρας της Ducati. Για την κατασκευή και εξέλιξη της μοτοσυκλέτας στήθηκε μια ειδική ομάδα μηχανικών και τεχνικών υπό το βλέμμα φυσικά του Γενικού Διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος του Ducati Corse, Gigi Dall’Igna. Στοιχεία για το μοντέλο δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά ξέρουμε σίγουρα ότι θα δανειστεί τεχνογνωσία από την Audi στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης.

Η Ducati μπορεί να δέχτηκε κριτική για την κίνησή της να εμπλακεί στο πρωτάθλημα με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, ωστόσο γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι μια εξαιρετική κίνηση. Τα οφέλη είναι αρκετά αφού θα έχει το χρόνο να δημιουργήσει μια πλατφόρμα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει στο μέλλον. Μπορεί να πειραματιστεί χωρίς όρια και να ξοδέψει πόρους έχοντας παράλληλα μεγάλη προβολή από το MotoGP, κάτι που δεν θα γινόταν αν το έκανε πίσω από κλειστές πόρτες στο Borgo Panigale. Μπορεί λοιπόν να γκρινιάζουν κάποιοι, ωστόσο η εμπλοκή της Ducati στο MotoE μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Βίντεο με τον Bradley Smith να εξηγεί το πρωτάθλημα MotoE.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ducati παρουσίασε το πολυσυζητημένο DesertX

Χριστουγεννιάτικη διάθεση στο Ducati Athens

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης