Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η FIM και η Dorna στις αρχές της εβδομάδας είχαν ανακοινώσει πως η Energica δεν θα συνεχίσει να Η Ducati θα έχει την τεχνική στήριξη και του VW Group, κυρίως της Porsche!προμηθεύει με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoE. Η συνεργασία των δύο πλευρών θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022 με αποτέλεσμα ο θεσμός να αναζητάει πλέον τον επόμενο φιλόδοξο προμηθευτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της Dorna ήταν να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες καθώς τα πράγματα και στους δύο τροχούς εξελίσσονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Αυτό σημαίνει ότι και οι αγώνες μοτοσικλέτας πρέπει να ετοιμάζονται για το μέλλον. Ο καλύτερος λοιπόν τρόπος να γιγαντώσεις έναν θεσμό είναι να φέρεις έναν τεράστιο κατασκευαστή στο παιχνίδι και η Dorna έκανε ακριβώς αυτό – έφερε την Ducati να αναλάβει δράση!

Ο Claudio Domenicali της Ducati μαζί με τον Carmelo Ezpeleta της Dorna.

Πριν από το 2030 θα έχει έτοιμη την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσικλέτα παραγωγής η Ducati

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2023 μέχρι και το 2026 η Ducati λοιπόν αναλαμβάνει να προμηθεύσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Την εξέλιξη της μοτοσικλέτας θα αναλάβει ο Gigi Dall’Igna, αγωνιστικός διευθυντής του Ducati CorseMotoE με ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Το ιταλικό εργοστάσιο θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής και θα κατασκευάσει από λευκό χαρτί την αγωνιστική μοτοσικλέτα βάζοντας φυσικά όλο το DNA και τη φιλοσοφία της. Ο Claudio Domenicali, CEO της Ducati, ήταν ενθουσιασμένος με τη νέα πρόκληση για την Ducati τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσει η εταιρία να πειραματιστεί και να εξελίξει μια νέα γενιά μοτοσικλετών οι οποίες αργότερα θα περάσουν στην παραγωγή.

Ο Domenicali πάντως ξεκαθάρισε πως δεν θα βγει στην παραγωγή καμία ηλεκτρική μοτοσικλέτα μέχρι το 2025 από πλευράς Ducati. Ωστόσο, θα δούμε στην παραγωγή υψηλού επιπέδου ηλεκτρικές μοτοσικλέτες από το Borgo Panigale πριν από το 2030. Όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη στις μπαταρίες καθώς από ότι φαίνεται είναι το μοναδικό εμπόδιο στο να έχουμε πολύ αποδοτικές και ελαφριές ηλεκτρικές μοτοσικλέτες.

Πάρτε μια γεύση από το MotoE

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP San Marino: Ασταμάτητος ο Bagnaia κέρδισε τον αγώνα στο Misano

Υδρόψυκτο ηλεκτρικό κινητήρα κατασκεύασε η Energica

Συμφωνία-ρεκόρ για κατασκευαστή ηλεκτρικών μοτοσικλετών της Ιταλίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης