Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πίσω στο 2006 η Suzuki είχε παρουσιάσει μια έκδοση του K6 GSX-R1000 στην Αγγλία την οποία ονόμασε Phantom. ΤότεΤο Phantom προορίζεται μόνο για τη Μ. Βρετανία. είχε κάνει αίσθηση καθώς ήταν κατάμαυρο και πολύ… κακό κερδίζοντας τις καρδιές των φανατικών του μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιστρέφουμε γρήγορα στο 2021 και η Suzuki επαναφέρει την εικονική έκδοση Phantom στο νέο GSX-R1000. Μπορεί η ιαπωνική φίρμα να μη μας δίνει ένα ολοκαίνουριο, εντυπωσιακό superbike για τη νέα χρονιά, τουλάχιστον όμως μας δίνει μια έκδοση που θα ζηλέψει και ο τελευταίος θαυμαστής των σπορ μοτοσικλετών.

Η έκδοση Phantom ξεχωρίζει κυρίως από την κατάμαυρη αισθητική του. Τόσο τα φέρινγκ, όσο και το πλαίσιο και το ψαλίδι είναι βαμμένα μαύρα, ενώ και τα λογότυπα της μοτοσικλέτας είναι σε μαύρο φόντο. Μοναδικά εξαρτήματα που ξεχωρίζουν είναι οι χρυσές ζάντες και το χρυσό πιρούνι εμπρός της Showa.

Το συγκεκριμένο GSX-R θα είναι διαθέσιμο μόνο στη Μ. Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά αγωνιστικά εξαρτήματα συνοδεύουν το Phantom

Δεν είναι όμως μόνο η εμφάνιση που διαχωρίζει την έκδοση Phantom. Η Suzuki έχει εξοπλίσει τη μοτοσικλέταΠολλοί περίμεναν ένα ολοκαίνουριο GSX-R για το 2022, αλλά η Suzuki κρατάει στάση αναμονής δίνοντας μόνο ειδικές εκδόσεις του superbike της. με εξάτμιση της Yoshimura βαμμένη μαύρη με ανθρακονημάτινο προστατευτικό. Το Showa πιρούνι εμπρός διαθέτει τεχνολογία Big Piston BFF απευθείας από το WSBK, ενώ ο συμπλέκτης είναι αγωνιστικού τύπου της Suzuki. Διαθέτει επίσης προστατευτικό μανέτας φρένου, τάπα ασφαλείας στο ρεζερβουάρ και αντιολισθητικά προστατευτικά ποδιών στο ρεζερβουάρ.

Ο κινητήρας του Phantom είναι ο γνωστός τετρακύλινδρος σε σειρά 999 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 200 ίππους, ενώ συνοδεύεται από ένα υπερσύγχρονο πακέτο ηλεκτρονικών εξελιγμένο στις πίστες του MotoGP. Το ακόμα πιο συναρπαστικό σε αυτήν την έκδοση πάντως είναι ότι το Phantom έρχεται σχεδόν στην ίδια τιμή (350€ πιο ακριβό) με το “απλό” GSX-R1000! Κρίμα που προορίζεται μόνο για τη Μ. Βρετανία…

Το BFF (Big Piston) πιρούνι της Showa είναι ένα από τα κορυφαία που μπορεί να τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζει τις ευχάριστες εκπλήξεις η Suzuki με την έκδοση GT του GSX-S1000

Η σταθερή αξία του Suzuki V-Strom 650 τώρα σε πιο προσιτή τιμή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης