Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Όχι, ένα, αλλά δύο ηλεκτρικά ποδήλατα ετοίμασε η Porsche για το 2021. Η γερμανική φίρμα σπορ Στο δρόμο της πράσινης μετακίνησης μπήκε η Porscheαυτοκινήτων πρόσφατα παρουσίασε το νέο της εκπληκτικό ηλεκτρικό μοντέλο Taycan Cross Turismo και θέλοντας να δώσει έμφαση στη νέα εποχή της “πράσινης” μετακίνησης κατασκεύασε δύο ηλεκτρικά ποδήλατα, τα eBike Sport και eBike Cross.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο ποδήλατα έχουν διαφορετικό προσανατολισμό καθώς το ένα προορίζεται για χρήση στο δρόμο και το δεύτερο για χρήση εκτός δρόμου. Η Porsche συνεργάστηκε με τη γερμανική εταιρεία Rotwild για να κατασκευάσει τα ποδήλατα τα οποία είναι εξοπλισμένα με υψηλού επιπέδου εξαρτήματα.

Πίσω από το ηλεκτρικό Taycan Cross Turismo δύο κορυφαία ποδήλατα

Κορυφαία υλικά και σχεδίαση με τη βοήθεια της Rotwild

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλαίσιο και στα δύο είναι ανθρακονημάτινο, διαθέτουν αναρτήσεις της Fox ρυθμιζόμενες, ενώ τα φρένα είναι Πολύ υψηλού επιπέδου ποδήλατα με κορυφαία περιφερειακάτης Magura στις εκδόσεις MCI για το ποδήλατο δρόμου και MT Trail για το χωμάτινο ποδήλατο. Ο κινητήρας είναι της Shimano EP8 με μπαταρίες χωρητικότητα 504Wh. Της Shimano είναι και το κιβώτιο ταχυτήτων με το Di2 11 ταχυτήτων για το Sport και το XT 12 ταχυτήτων για το Cross. Η σέλα και οι τροχοί είναι σχεδιασμένοι από τη Crankbrothers.

Οι τιμές των δύο ηλεκτρικών ποδηλάτων θα κυμαίνοντας από 8.000€-10.000€, ενώ θα είναι διαθέσιμα σε τρία μεγέθη, S, M, L.

Η έκδοση Sport του eBike της Porsche

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαίνει και στα ηλεκτρικά ποδήλατα η Harley Davidson

Το ποδήλατο των 10.000€ της Stromer

Σημαντικό βραβείο για την Kosmoride

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης