Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι τελευταίες πληροφορίες που μας έρχονται από το Μόναχο αναφέρουν πως η BMW ετοιμάζεται να μας Σημαντικές αναβαθμίσεις στα νέα Urban GS και Scrambler ετοιμάζει η BMWδώσει το 2022 δυο καινούριες εκδόσεις του R nineT. Από τη στιγμή που η έκδοση 40Years αποσύρεται από την γκάμα, ήδη η BMW είχε ανακοινώσει τον ερχομό ενός πιο χωμάτινου Scrambler και Urban GS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικόνες που μας έρχονται από το βρετανικό MCN δείχνουν πλέον ξεκάθαρα τη στροφή της BMW προς ένα πιο χωμάτινο R nineT. Στην περίπτωση του Scrambler έχουμε αισθητική δανεισμένη από το R80 GS με τους τροχούς να είναι ακτινωτούς και τα ελαστικά Metzeler Karoo 3 με χωμάτινες καταβολές.

Στην περίπτωση του scrambler το φτερό εμπρός είναι χαμηλό.

Οι μοτοσικλέτες είναι στον τελευταίο στάδιο της εξέλιξης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόσο το Scrambler όσο και το Urban GS διαθέτουν τροχό 21 ιντσών εμπρός με τη διαδρομή στην εμπρός Η σέλα του GS είναι μονοκόμματη και η μοτοσικλέτα έχει βελτιωμένη απόσταση από το έδαφοςκαι πίσω ανάρτηση να έχει αυξηθεί. Το πιρούνι έχει αντικατασταθεί με ένα ανεστραμμένο 43mm, ενώ στην περίπτωση του GS συναντάμε ψηλό φτερό εμπρός, ενώ στο Scrambler έχουμε χαμηλό φτερό στον εμπρός τροχό. Στο GS επίσης έχουν ενισχυθεί τα μαρσπιέ και τα χειριστήρια, ενώ τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη είναι αποσπώμενα.

Ο κινητήρας παραμένει ο γνωστός δικύλινδρος boxer αερόψυκτος των 1.170 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 109 ίππους και 116Nm ροπής. Φυσικά, περνάει τις προδιαγραφές Euro5 και αναμένεται η BMW να τον ενισχύσει με νέα σειρά ηλεκτρονικών για να ανεβάσει την ασφάλεια και τη χρηστικότητα. Οι δύο νέες εκδόσεις αναμένεται να έρθουν σαν μοντέλα 2022 και θα έχουν παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του 2021.

Στην περίπτωση του GS μοιάζει πολύ με custom enduro της δεκαετίας του 1970. Απίθανη αισθητική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρωματικές ανανεώσεις για πολλά μοντέλα της BMW

Το διήμερο της BMW μέσα από ένα smartphone

Η BMW παρουσίασε τις R18 Transcontinental και Bagger

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης