του Νίκου Βιτσιλάκη

Η κατηγορία Α1 αποκτά συνεχώς νέα μέλη και τώρα που βρίσκεται σε φάση… έξαρσης η Kawasaki βάζει στον χορό δύο 125άρια με ξεχωριστούς χαρακτήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ninja 125 διαθέτει ολόσωμο φέρινγκ, ενώ το Ζ 125 προσφέρει τα μηχανικά του μέρη σε κοινή θέα. Supersport δηλαδή το πρώτο και naked το δεύτερο, κοινώς απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό το καθένα, σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον στην αγορά και για τις δύο κατηγορίες. Αμφότερα έχουν σχεδιαστική ταυτότητα που προέρχεται από τα μεγαλύτερα αδέλφια των 300cc, κάτι απόλυτα καλοδεχούμενο από το νεανικό κοινό που ζαχαρώνει τα περισσότερα κυβικά και που -όμως- δεν μπορεί να αποκτήσει.

Ίδια η βάση 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μικρές μοτοσυκλέτες της Kawasaki είναι στην ουσία δύο σε ένα, μοιράζονται δηλαδή πλαίσιο, κινητήρα, αναρτήσεις, φρένα και κινητήρα. Οι διαφορές εντοπίζονται -πέραν των πλαστικών μερών- σε προβολείς, τιμόνια, χρώματα και θέση οδήγησης, με αυτή του Ζ να είναι 30mm ψηλότερη από αυτή του Ninja. Το υγρόψυκτο μοτεράκι αποδίδει σχεδόν 15Hp και τροφοδοτείται μέσω ηλεκτρονικά ελεγχόμενου ψεκασμού. Δυστυχώς, άλλα τεχνικά στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, υποθέτουμε ότι θα διαθέτει 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες στην κεφαλή.

Η Kawasaki απλώς δηλώνει πως η απόδοσή του στα δύο μοντέλα είναι πανομοιότυπη και μελετημένη, έτσι ώστε να είναι μεστή τόσο στις μεσαίες όσο και στις υψηλές στροφές, μιλώντας μάλιστα για «ξέσπασμα» στην κορύφωσή τους! Δηλώνει, επίσης, πως το ατσάλινο πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα των μικρών της μοντέλων αντλεί τεχνολογία κατασκευής πανομοιότυπη με αυτή των θηριωδών «τουρμπάτων» Ninja H2!

Η επίσημη παρουσίαση των 125 αναμένεται να γίνει σε λίγες μέρες στην έκθεση της Κολωνίας (2-7 Οκτωβρίου), οπότε και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης