του Νίκου Βιτσιλάκη

Απίστευτος ο Βορειο-Ιρλανδός Jonathan Rea, κατακτά για 3η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο στο World SBK και αυτόματα γίνεται ο πρώτος αναβάτης που επιτυγχάνει αυτό το επίτευγμα στην ιστορία του θεσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννημένος τον Φεβρουάριο του 1987 σε ενα χωριό της Β. Ιρλανδίας, ξεκίνησε τους αγώνες σε ηλικία μόλις 11 ετών. Αρχικά ασχολήθηκε με το motocross, αλλά από το 2003 αποφάσισε πως η ταχύτητα του ταίριαζε περισσότερο και αγωνίστηκε στο Βρεττανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας και στην κατηγορία των 125cc. To ταλέντο του φάνηκε άμεσα και γρήγορα τον πλησίασαν διάφορες αγωνιστικές ομάδες προτείνοντάς του συνεργασία. Έτσι, το 2008 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Honda και ξεκίνησε την παγκόσμια καριέρα του από τα Supersport 600. To 2009 μεταπήδησε στην κορυφαία κατηγορία των SBK (Superbike), πάντα με μοτοσυκλέτα Honda, πετυχαίνοντας να τερματίσει στην 4η θέση της γενικής κατάταξης το 2014. Η απόφασή του να αλλάξει στρατόπεδο αποδείχθηκε σοφή και στη σέλα μιας Kawasaki ZX-10RR κατάφερε να πάρει τρεις συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους (2015-16-17)!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, στην ασφάλτινη αγωνιστική πορεία του ο 30χρονος Βρεττανός έχει συμμετάσχει σε 256 αγώνες, κερδίζοντας τους 58 εξ αυτών και ανεβαίνοντας στο βάθρο 108 φορές! Για το 2018 θα συνεχίσει με την ομάδα της Kawasaki ευελπιστώντας σε έναν τέταρτο συνεχόμενο τίτλο. Του το ευχόμαστε ολόψυχα!

Δείτε ένα μίνι αφιέρωμα που του ετοίμασε η Kawasaki εδώ :

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης