Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τα δύο σημαντικότερα μοντέλα της Honda όσον αφορά τις χωμάτινες μοτοσικλέτες βρίσκονται στην Ελλάδα.Οι δύο νέες μοτοσικλέτες της Honda έχουν εξελιχθεί από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Tim Gajser φυσικά, μιλάμε για τη σειρά CRF250 η οποία έρχεται φέτος σε δύο εκδόσεις, την CRF250R και CRF250RX. Τα δύο αυτά μοντέλα έχουν σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο στην  απόδοση αλλά και στα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νέα CRF250 είναι πιο ισχυρά, με τον κινητήρα των 249,4 κ.εκ. να έχει δεχτεί αρκετές αλλαγές προκειμένου να φτάνει να αποδίδει 10% περισσότερη ισχύ και 15% περισσότερη ροπή. Συνεργάζεται με νέο κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο διαθέτει συμπλέκτη 9 δίσκων για ελαφρύτερη αίσθηση και αντοχή.

Έτοιμες να κατακτήσουν ξανά την κορυφή του Παγκόσμιου Motocross οι CRF της Honda.

Τα δύο χωμάτινα μοντέλα είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελλάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικές είναι οι προσθήκες στα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας αφού πλέον και στα χωμάτινα μοντέλα έχουν Το βάρος του R είναι 104 κιλά, ενώ του RX είναι 108 κιλά.περάσει νέες τεχνολογίες. Η Honda έχει εξοπλίσει το CRF250R και το CRF250RX με σύστημα ελέγχου της εκκίνησης (HRC Launch Control) το οποίο ρυθμίζεται σε τρεις βαθμίδες. Στο πακέτο ο αναβάτης βρίσκει επίσης επιλογές οδήγηση Standard, Smooth και Aggressive.

Η εξέλιξη σε κινητήρα και ηλεκτρονικά δε θα μπορούσε να μη συνοδευτεί από ένα καινούριο πλαίσιο και αναβαθμισμένες αναρτήσεις. Το αλουμινένιο πλαίσιο μαζί με το νέο ψαλίδι είναι κατά 3 κιλά ελαφρύτερα έχοντας νέα ακαμψία και γεωμετρία για πιο αιχμηρή συμπεριφορά στις στροφές. Στις αναρτήσεις συναντάμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι Showa εμπρός 49mm και ένα μονό αμορτισέρ πίσω της Showa με σύστημα μοχλικού Pro-Link.

Όσο για τις διαφορές του CRF250R με το CRF250RX είναι κυρίως στο μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου του δεύτερου (8 λίτρα έναντι 6,3 του R), την πιο άνετη σέλα και την πιο ομαλή χαρτογράφηση στον κινητήρα. Η τιμή του CRF250R είναι στα 9.100€, ενώ στο CRF250RX είναι στα 9.750€.

O Hunter and Jett Lawrence μας παρουσιάζουν τη νέα CRF250R.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μελωδία της ευτυχίας από κινητήρες μοτοσικλετών Honda

“Κύριε πρέσβη, μας κακομαθαίνετε” – Το Honda SH 350 είναι το Ferrero Rocher των scooter!

Ετοιμάζει την επιστροφή του Hornet η Honda

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης