του Νίκου Βιτσιλάκη

O κατασκευαστής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Energica μόλις αποφάσισε να βγάλει στην παραγωγή ένα ακόμα μοντέλο. Το EsseEsse9 το είχαμε πρωτοδεί σε μορφή πρωτότυπου πέρυσι στην έκθεση του Μιλάνου και -όπως δείχνουν τα πράγματα- από το 2018 θα το βλέπουμε να κυκλοφορεί νομότυπα στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίζεται στο μοντέλο Eva, που ανήκει στην κατηγορία των γυμνών μοτοσυκλετών δρόμου, έχοντας όμως όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να το εντάξουν στην πλέον αναπτυσσόμενη οικογένεια των retro-Scrambler. Tα συστατικά της νέας μοτοσυκλέτας δεν είναι της σειράς, απεναντίας προέρχονται από επώνυμα και λίαν ποιοτικά ράφια. Όπως για παράδειγμα η ανάρτηση από τη μαιτρέσα Ohlins, τα φρένα της Brembo και οι ακτινωτές ζάντες της ΟΖ, που όλως περιέργως διαφέρουν σε χρωματισμό (μαύρη ματ πίσω και μπλε ελεκτρίκ μπροστά). O ηλεκτροκινητήρας είναι ελαιόψυκτος, με ρυθμιζόμενη σε δύο στάδια απόδοση (Eco – Sport) και αποδίδει 109 ίππους, με τη ροπή των ..180 Nm να είναι παρούσα από το μηδέν! Η αυτονομία που προσφέρει υπολογίζεται στα 200 χιλιόμετρα και η τελική ταχύτητα στα 200 km/h.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την αμερικάνικη αγορά να απορροφά την πλειοψηφία των πωλήσεων της Energica, οι υπεύθυνοι της ιταλικής εταιρείας αποφάσισαν να αναγγείλουν μειωμένες τιμές για τα μοντέλα που θα διαθέτουν στην άλλη πλευρά του ατλαντικού και να τις προσαρμόσουν με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές. Η εν λόγω μείωση στα υπάρχοντα μοντέλα της Energica (που είναι δύο μέχρι στιγμής και θα γίνουν τρία από του χρόνου) είναι απόλυτα σεβαστή, καθόσον αγγίζει τα 5.000 δολλάρια! Για να έχετε μια εικόνα, η σημερινή τιμή της Eva στην Ευρώπη βρίσκεται στα σχεδόν 31.000 ευρώ. Ακριβά παιχνίδια οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες…

Περισσότερα για τα μοντέλα της Energica μπορείτε να δείτε εδώ

Στο video που ακολουθεί θα δείτε την ιστορία του ιταλικού κατασκευαστή :

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης