Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Εδώ και αρκετό καιρό η Yamaha μας προετοιμάζει για την έλευση ενός ηλεκτρικού scooter. Στα πρωτότυπα Θυμίζουμε ότι η Yamaha είναι ανάμεσα στις εταιρείες που στηρίζουν τις ανταλλάξιμες μπαταρίες (Honda, KTM, Piaggio).σχέδια η ιαπωνική φίρμα μας παρουσίαζε το E01, ένα φουτουριστικό scooter το οποίο ήταν αμιγώς ηλεκτρικό με ικανοποιητικές επιδόσεις και ιδανική αυτονομία. Πρόσφατα μάλιστα κυκλοφόρησαν κατασκοπευτικές φωτογραφίες ενός scooter της Yamaha το οποίο μας έδειχνε ότι το μοντέλο είναι σχεδόν έτοιμο να παρουσιαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι γνωστό, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά με αποτέλεσμα η Yamaha να προχωρήσει πλέον στην επίσημη παρουσίαση του νέου της ηλεκτρικού scooter. Το μοντέλο ονομάζεται EMF και έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στην Ταϊβάν. Η Yamaha μάλιστα αναφέρει ότι συνεργάστηκε με την Gogoro στον τομέα των ανταλλάξιμων μπαταριών και το scooter είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες συμβατές με τους σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών της Gogoro στην Ταϊβάν.

Η Gogoro έχει περισσότερους από 2.200 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών στην Ταϊβάν.

Αναμένουμε τις εξελίξεις για τον ερχομό του scooter στην Ευρώπη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το EMF είναι ένα scooter επιπέδου 125 κ.εκ. με έναν ηλεκτροκινητήρα 7,6kW (περίπου 10 ίππους)  ο οποίος Η Gogoro έχει γνωρίσει τρομερή ανάπτυξη στην Ασία με το τεράστιο δίκτυο ανταλλάξιμων μπαταριών της.είναι τοποθετημένος στο κέντρο του scooter. Οι επιδόσεις είναι καλές με τα 0-50Km/h να έρχονται σε 3,5 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να ξεπερνάει τα 70Km/h. Οι μπαταρίες προσφέρουν αυτονομία κοντά στα 80 χιλιόμετρα, ανάλογα με τη χρήση, ενώ το βάρος είναι χαμηλό στα 114 κιλά.

Το Yamaha EMF είναι εξοπλισμένο με ένα ψηφιακό πάνελ LCD με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και σύστημα συνδεσιμότητας, διαθέτει επιλογές οδήγησης, LED φωτιστικά σώματα και “έξυπνο” κλειδί ανέπαφης εκκίνησης. Οι τροχοί είναι 10 ιντσών, ενώ οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω. Στα φρένα συναντάμε έναν δίσκο 200mm εμπρός και έναν δίσκο πίσω 190mm με σύστημα συνδυασμένης πέδησης.

Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε νεότερα για το αν και πότε θα έρθει στην Ευρώπη το ηλεκτρικό scooter της Yamaha το οποίο θα σταθεί απέναντι στο Piaggio One+ και το Daytona e-Viball.

Το βίντεο παρουσίασης του Yamaha EMF.

 

Σε τρεις χρωματισμούς θα είναι διαθέσιμο το EMF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλησιάζουμε στην έκδοση Raid του Yamaha Tenere 700

Απίθανο κιτ για το Yamaha Tenere 700 με άρωμα… 80’s

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης