Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η BMW παρουσίασε πριν από μερικές εβδομάδες την καινούρια σειρά των εικονικών K1600 σε τέσσερις Στον εξοπλισμό θα βρει κανείς και σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης eCall.εκδόσεις, ωστόσο μία ήταν εκείνη που ξεχώρισε πολύ. Φυσικά, μιλάμε για την έκδοση Bagger της K1600 η οποία έχει να παρουσιάσει κάτι εντελώς διαφορετικό στην κατηγορία των mega touring μοτοσικλετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η BMW K1600B όπως είναι η κωδική της ονομασία ακολουθεί τη μόδα που δημιούργησαν οι αμερικανικές μοτοσικλέτες bagger και οι Γερμανοί εφάρμοσαν στην R18 B για πρώτη φορά. Μότο της μοτοσικλέτας είναι “Το Πνεύμα του Ανοιχτού Δρόμου” και η Bagger αντιπροσωπεύει την δύναμη, την κομψότητα και την πολυτέλεια. Η μοτοσικλέτα στο πίσω μέρος της ακολουθεί τη δομή των γνωστών bagger μοτοσικλετών με αεροδυναμικές βαλίτσες και διαφορετικό σύστημα εξατμίσεων που της δίνουν μια εντυπωσιακή μορφή. Το τιμόνι επίσης είναι διαφορετικό και τραβηγμένο πιο κοντά στον αναβάτη, ενώ είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματισμούς, μαύρο, κόκκινο και ασημί.

Εκλεπτυσμένος σχεδιασμός τόσο στις βαλίτσες όσο και στο σύστημα εξάτμισης.

Κινητήρας με απόδοση 160 ίππους και 180Nm ροπής!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας της K1600 B είναι ο γνωστός εξακύλινδρος σε σειρά των 1.649 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 160Οι αναρτήσεις είναι τεχνολογίας Duolever και Paralever. ίππους και 180Nm ροπής. Είναι εναρμονισμένος με τις Euro5 προδιαγραφές ρύπων, ενώ έχει δεχτεί τη φροντίδα των Γερμανών μηχανικών προκειμένου η μέγιστη ισχύς να έρχεται 1.000 σ.α.λ. πιο νωρίς σε σχέση με το παρελθόν. Για το 2022 η μοτοσικλέτα διαθέτει εξελιγμένη σουίτα ηλεκτρονικών η οποία περιλαμβάνει σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστημα ελέγχου στο φρένο του κινητήρα (MSR), επιλογές οδήγησης, σύστημα ραντάρ με αυτόματη ρύθμιση ταχύτητας ταξιδιού (Adaptive Cruise Control) και ABS με ευαισθησία κλίσης.

Στις αναρτήσεις συναντάμε σύστημα ηλεκτρονικών αναρτήσεων νέας γενιάς ESA με αυτόματη αντιστάθμιση φορτίου στον στάνταρ εξοπλισμό. Στον εντυπωσιακό εξοπλισμό της K1600B έρχεται να προστεθεί επίσης το σύστημα LED προβολέων με ευαισθησία στις κλίσεις, η τεράστια έγχρωμη οθόνη TFT 10,25 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth, σύστημα ήχου audio system 2.0, και USB θύρα φόρτισης smartphone. Οι νέα BMW K1600B προσφέρεται και με τον εκλεπτυσμένο χρωματισμό Option 719 “Midnight”.

Βίντεο παρουσίασης του BMW K1600B.

 

Σε κόκκινο χρώμα βγάζει ένα σπορ χαρακτήρα.

Η τιμή της Bagger έκδοσης της K1600 αναμένεται να ξεκινάει από τις 25.000€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τέσσερις εκδόσεις έρχεται η K1600 της BMW για το 2022

Η BMW παρουσίασε στην Ελλάδα το παρόν και το μέλλον της αστικής μετακίνησης με το CE-04

Ταξίδι στο χρόνο με το πρώτο Heritage shop-in-shop της BMW Motorrad Βαγιανέλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης