Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το πρώτο μεγάλο γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας μετά από σχεδόν δέκα χρόνια πραγματοποιήθηκε το Προηγούμενο ραντεβού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Μεγαλόπολη ήταν το 2011 με το MXGP γυναικών!περασμένο διήμερο 31 Ιουλίου/1 Αυγούστου στην πίστα motocross της Μεγαλόπολης. Στην πίστα της Πελοποννήσου είχαμε τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross Junior με πάρα πολλές συμμετοχές και αρκετό κόσμο να απολαμβάνει τους μελλοντικούς πρωταθλητές Motocross.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατηγορία των 125 κ.εκ. κυριάρχησε ο Νορβηγός Haakon Osterhagen με τη μοτοσικλέτα της Fantic. Ο νεαρός αναβάτης κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση το πρώτο σκέλος, ενώ και στο δεύτερο σκέλος έφτασε εύκολα στη νίκη. Στη δεύτερη θέση και ίσως ο πιο δυνατός αντίπαλος του Osterhagen ήταν ο Valerio Lata από την Ιταλία ο οποίος οδηγεί για την KTM. Ταχύτερος Έλληνας αναβάτης ήταν Καμαρινός Παυλόπουλος με KTM στην 23η θέση στο 2ο σκέλος και στην 25η θέση στο πρώτο σκέλος.

Απόλυτος κυρίαρχος στα 125cc ήταν ο Osterhagen με Fantic.

Καλές εμφανίσεις από τους Έλληνες αναβάτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κατηγορία των 85 κ.εκ. η νίκη πήγε στον Marek (πρωταθλητή 2019 στα 65cc) από την Τσεχία στο πρώτοΟι θεατές και οι τοπικές αρχές στήριξαν τη διοργάνωση στην οποία πήραν μέρος αθλητές από όλο τον κόσμο σκέλος με KTM, ενώ στο δεύτερο σκέλος κυριάρχησε ο Mattia Barbieri με GasGas. Στη μικρή κατηγορία των 65 κ.εκ. στο πρώτο σκέλος η νίκη πήγε στον Aron Katona από την Ουγγαρία με Husqvarna.

Στο δεύτερο σκέλος ο Katona επίσης κυριάρχησε έχοντας πίσω του στο βάθρο τους Goyer και Uccellini. Ταχύτερος Έλληνας ήταν ο Χατζάκης με Yamaha στην 28η θέση έχοντας πίσω του τον Τζωρτζόπουλο στο δεύτερο σκέλος και τον Τρακαδά στο πρώτο σκέλος. Ο Γιώργος Τσαλίκης με Yamaha έμεινε στην 36η θέση στο πρώτο σκέλος, ενώ ανέβηκε στην 30ή θέση στο δεύτερο σκέλος. Στις ομάδες πρώτη ήταν η Ιταλία, μπροστά από Ουγγαρία και Ολλανδία.

Όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Πολύ δυνατός στη μικρή κατηγορία των 65cc ο Katona με Husqvarna.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νώντας Λογοθέτης: Ιπτάμενος αναβάτης

Γιάννης Σταματίου: Ο επόμενος πρωταθλητής

Ανανεώνει τα off-road μοντέλα της η Yamaha για το 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης