Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένα πολύ σημαντικό και ιστορικό μοντέλο επέστρεψε στη MV Agusta έπειτα από πολλά χρόνια περιοδείαςΤο παρατσούκλι της CSS 175 ήταν Squalo (Καρχαρίας)!στα χέρια ιδιωτών. Πρόκειται για μια αγωνιστική CSS 175 της δεκαετίας του 1950 με την οποία αγωνίστηκε ο θρύλος των Grand Prix Mike Hailwood, 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα αγοράστηκε το 1958 από τον Chris Newport ο οποίος τη χρησιμοποίησε σε διάφορους ερασιτεχνικούς αγώνες πριν τελικά την πουλήσει. Τα ίχνη της μοτοσικλέτας χάθηκαν από εκείνη τη στιγμή και εμφανίστηκαν ξανά το 2012 στην Ολλανδία. Κάτοχος της μοτοσικλέτας ήταν ο γιος του Mike Hailwood, ο Stanley Hailwood ο οποίος προχώρησε τελικά και στη δημοπρασία της στον οίκο Catawiki.

Η γνήσια μοτοσικλέτα με την οποία αγωνίστηκε ο "Mike the Bike" Hailwood

Με αυτήν τη μοτοσικλέτα ο Hailwood πήρε την πρώτη του νίκη στο βρετανικό πρωτάθλημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα είχε αρχικό κινητήρα 175 κ.εκ. ωστόσο, για τους αγώνες ανέβηκε στα 204 κ.εκ. Όλα τα Η απόδοση του αγωνιστικού μοντέλου άγγιζε τους 28 ίππους!εξαρτήματά της είναι γνήσια, ακόμα και τα ελαστικά της Avon, η εξάτμιση της Megaphone και τα καρμπιρατέρ της TT Amal.

Πλέον, η μοτοσικλέτα ήρθε ξανά στα χέρια της MV Agusta χάρη στις προσπάθειες ενός υψηλόβαθμου στελέχους της εταιρείας και αναμένεται να ανακατασκευαστεί και να μπει σε κάποιο Μουσείο μοτοσικλέτας.

Η 175 CSS 5V φτιάχτηκε μόνο για αγωνιστική χρήση από το 1954 μέχρι το 1958

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καινούρια Brutale RR και Dragster RR από την MV Agusta

Ποια premium μοτοσικλέτα χρησιμοποιεί η Ιταλική αστυνομία;

Μόλις 110 MV Agusta Alpine θα κατασκευαστούν

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης