Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το όνομα Mugen μπορεί να μη λέει πολλά σε αρκετούς από εσάς, ωστόσο πρόκειται για μια από τις πιο Το πρωτάθλημα E-Xplorer Cup έχει τη στήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας (FIM).ιστορικές φίρμες στον κόσμο των αγώνων μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου. Έγινε πασίγνωστη από την στενή σχέση της με την Honda και κυρίως την προμήθεια των κινητήρων Formula 1 του ιαπωνικού κολοσσού, ενώ έχει κατά καιρούς παρουσία στα ιαπωνικά πρωταθλήματα μονοθεσίων και πιο πρόσφατα στο διάσημο TT Isle of Man στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοτοσικλετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορική Mugen αποφάσισε μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της στο Isle of Man TT να επιστρέψει στους αγώνες μοτοσικλέτας. Κάτω από την ομπρέλα της M-TEC η ιαπωνική φίρμα θα συμμετέχει με εργοστασιακή ομάδα στο καινοτόμο πρωτάθλημα E-Xplorer World Cup το οποίο ακολουθεί τα βήματα του Extreme E πρωταθλήματος που ξεκίνησε το 2021 με πρωτότυπα τετρακίνητα αυτοκίνητα.

Σημαντική η ανακοίνωση της εισόδου της Mugen στο πρωτάθλημα.

Η δομή του πρωταθλήματος ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, δεν γνωρίζουμε τις χώρες και τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθεί, ωστόσο σίγουρα θα πάρουν μέρος 10 ομάδες με 20 αναβάτες. Κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει έναν άνδρα και μια γυναίκα και οι πίστες θα έχουν ποικιλία ως προς το έδαφος καθώς θα περιλαμβάνουν άλματα, σκαλοπάτια, νερό, άσφαλτο και πολλά ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του πρωταθλήματος E-Xplorer Valentin Guyonnet, καλωσόρισε την Mugen στον θεσμό τονίζοντας ότι ένας τόσο μεγάλος κατασκευαστής θα ανεβάσει το κύρος του πρωταθλήματος. “Είμαστε ικανοποιημένοι που μια μάρκα όπως η M-TEC, με τόσο μεγάλη ιστορία και επιτυχίες στους αγώνες, θα αγωνιστεί με εργοστασιακή ομάδα στο FIM E-Xplorer World Cup. Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του θεσμού, ο οποίος έχει στόχο να παρουσιάσει και να εξελίξει πρωτοποριακές τεχνολογίες στον κόσμο των δύο τροχών, είχαμε σοβαρό ενδιαφέρον από μεγάλους κατασκευαστές. Η M-TEC γρήγορα ενδιαφέρθηκε για το πρωτάθλημα και μετά την επιτυχία της στο TT Isle of Man είναι το λογικό επόμενο βήμα για μια νέα πρόκληση”, είπε ο κος Guyonnet.

Βίντεο από το 2017 όταν η Mugen παρουσίασε μια ηλεκτρική supersport και μια ηλεκτρική motocross.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης