Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στην Ducati ποτέ δεν έκρυψαν το γεγονός ότι οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες είναι ένας σημαντικός στόχος για τα Η πρώτη λύση στο πρόβλημα θα είναι οι μπαταρίες στερεής κατάστασης (Solid State)επόμενα χρόνια. Ήδη το ιταλικό εργοστάσιο μέσω ενός δικτύου εργαστηρίων που έχει στήσει στην Ιταλία με φοιτητές από τα πανεπιστήμια της Μπολόνια και της Φλωρεντίας, πειραματίζεται και εξελίσσει συστήματα που έχουν στόχο να εξοπλίσουν το εργοστάσιο με τις απαραίτητες τεχνολογίες για την εποχή των ηλεκτρικών μοτοσικλετών που έρχεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόβλημα για την Ducati αυτήν τη στιγμή δεν είναι ούτε η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα, ούτε ο τρόπος που συμπεριφέρεται ένα τέτοιο σύστημα καθώς έχει αποδειχθεί ότι η ισχύς και ο τρόπος απόδοσης ταιριάζουν στη φιλοσοφία των σπορ μοτοσικλετών. Εκείνο που φαίνεται να κρατάει πίσω τους Ιταλούς είναι οι μπαταρίες οι οποίες πέρα από τη μικρή αυτονομία που χαρίζουν σε ένα δίκυκλο ανεβάζουν πολύ και το βάρος του.

Τα σχέδια render που έχουν κυκλοφορήσει για τα ηλεκτρικά μοντέλα της Ducati είναι πάρα πολλά!

H Ducati βρίσκεται σε στάση αναμονής όσον αφορά τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας σε ιταλικά μέσα ο πρόεδρος της Ducati Claudio Domenicali παραδέχτηκε ότι το εργοστάσιο του Μετά το 2025 θα δούμε την πρώτη ηλεκτρική DucatiBorgo Panigale παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και ουσιαστικά το μοναδικό πράγμα που τους κάνει να καθυστερήσουν την παρουσίαση μιας πλήρους ηλεκτρικής μοτοσικλέτας είναι οι μπαταρίες.

Ο ίδιος ο Domenicali τόνισε στο Moto.it: «Σήμερα οι μπαταρίες Λιθίου είναι πολύ αποδοτικές, αλλά δεν είναι ικανές να αποθηκεύσουν σημαντικό κομμάτι ενέργειας και να κρατήσουν το βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Από το μέσο της δεκαετίας όμως θα γίνει ένα σημαντικό βήμα σε αυτόν τον τομέα με τις μπαταρίες στέρεης κατάστασης (Solid State) και μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη εξέλιξη. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

H Ducati, από τα λεγόμενα του Domenicali, δείχνει να έχει έτοιμο ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό σύνολο να τοποθετήσει στις μοτοσικλέτες τις, αλλά αυτό που τους λείπει είναι μια ελαφριά και μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία.

Ηλεκτροκινητήρες επιδόσεων υπάρχουν - μπαταρίες δεν υπάρχουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια καλή πόζα μπορεί να σου χαρίσει ένα Ducati Monster

Εξαιρετικό το πρώτο τρίμηνο για την Ducati

MotoGP Γαλλίας: Τρομερή νίκη του Miller στο Le Mans

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης