Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Honda γιορτάζει μια πολύ σημαντική επέτειο φέτος καθώς το θρυλικό της CBR Fireblade κλείνει 30 χρόνιαΜε την επετειακή CBR θα αγωνιστεί ο John McGuinness στο TT Isle of Man του 2022. ζωής. Πίσω στο 1991 έκανε την πρώτη του εμφάνιση το πρώτο CBR900R Fireblade και κάπου εκεί έμελλε να ξεκινήσει μια από τις σημαντικότερες ιστορίες στις σπορ μοτοσυκλέτες και στην ιστορία των δύο τροχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να γιορτάσει τη συγκεκριμένη επέτειο η Honda παρουσίασε στην EICMA τον Νοέμβριο στο Μιλάνο την επετειακή έκδοση του CBR1000RR-R SP. Η μοτοσυκλέτα είναι βαμμένη στα χρώματα της πρώτη Fireblade του 1991 και όπως είναι λογικό κεντρίζει αμέσως τα βλέμματα. Εκτός όμως από την ξεχωριστή εμφάνιση η μοτοσυκλέτα διαθέτει κορυφαίες λύσεις όπως τον κινητήρα της έκδοσης SP με απόδοση 215 ίππους, το πλαίσιο από το αγωνιστικό τμήμα του HRC, τις αναρτήσεις της Ohlins, τα φρένα της Brembo και τα αεροδυναμικά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supebike.

Ο παλιός και ο νέος!

Η επετειακή CBR1000RR-R SP θα βγει σε περιορισμένο αριθμό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τιμή να αποκαλύψουν το νέο μοντέλο είχαν δύο αναβάτες MotoGP της Honda. Ο Marc Marquez και ο Ο Marquez είχε παρουσιάσει το 2020 την έκδοση SP της CBR1000RR-R.Taka Nakagami σήκωσαν το σεντόνι και αποκάλυψαν τη μοτοσυκλέτα η οποία είναι απλά πανέμορφη. Υπάρχει και ένα χαρακτηριστικό σε αυτή την επέτειο καθώς ο Nakagami γεννήθηκε μερικούς μήνες μετά την πρώτη έκδοση, το 1992, ενώ ο Marquez γεννήθηκε δύο χρόνια μετά, το 1993.

Η CBR1000RR-R SP 30th Anniversary θέλει να γίνει το νέο όπλο της Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Το 2022 το HRC ενίσχυσε τη γραμμή των αναβατών της φέρνοντας δύο αγωνιζόμενους στο MotoGP. Ο Iker Lecuona και ο Xavi Vierge θα δώσουν τα πάντα για να φέρουν ξανά την Honda στην κορυφή απέναντι στις πανίσχυρες Ducati και Yamaha στο WSBK.

Το βίντεο με τους αναβάτες MotoGP και την CBR1000RR-R SP.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ικανοποιητική η πρόοδος της υγείας του Marc Marquez

Η Honda ετοιμάζει “Dream Team” για το Dakar 2022

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης