Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Malaguti είναι μια από τις πιο ιστορικές φίρμες στην Ιταλία. Με έδρα την Μπολόνια, το εργοστάσιο Η Malaguti είχε στην γκάμα της supersport, supermoto, enduro ακόμα και scooterκατασκεύαζε μοτοσικλέτες και moped από το 1958 μέχρι το 2011 όταν και αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο υπό το βάρος οικονομικών υποχρεώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το καλό της μοτοσικλετιστικής κοινωνίας βρέθηκε η αυστριακή KSR να αγοράσει τη Malaguti το 2018 και όπως όλα δείχνουν είναι όλα έτοιμα να δούμε και το πρώτο μοντέλο της φίρμας έπειτα από 11 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι η KSR με το που πήρε στα χέρια της τη Malaguti αμέσως αναβίωσε παλιά μοντέλα της φίρμας όπως το RST125 ή το Madison 300, ωστόσο τώρα είναι έτοιμη να μας δώσει το πρώτο πραγματικό μοντέλο.

Αυτό είναι το σχέδιο που διέρρευσε για το Drakon 125 της Malaguti.

Νέα εποχή για την Malaguti στα χέρια του KSR Group

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2019 μας είχε δείξει στην EICMA το Drakon 125 και όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι το μοντέλο με το Μεταξύ των εταιρειών που έχει η KSR είναι η ιστορική Lambretta, η Brixton και η νεοσύστατη Motronοποίο θα περάσει στη νέα εποχή η Malaguti. Εξωτερικά το Drakon είναι ένα φουτουριστικό naked μοντέλο με φρέσκια σχεδίαση και σύγχρονες λύσεις. Η εξάτμιση στην “κοιλιά” της μοτοσικλέτας, η κοφτή ουρά πίσω και η χαμηλή τοποθέτηση της πινακίδας είναι τα χαρακτηριστικά σημεία από τα σχέδια που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος 125 κ.εκ. ίσως προερχόμενος από την Brixton η οποία βρίσκεται και αυτή κάτω από την KSR, με απόδοση κοντά στους 14 ίππους. Το πλαίσιο είναι διπλού σωλήνα, οι αναρτήσεις διαθέτουν ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός, ενώ οι ζάντες είναι χυτές. Στην EICMA του 2021 είναι πολύ πιθανό να δούμε ολοκληρωμένο το πρώτο μοντέλο της Malaguti στη νέα εποχή της KSR.

Το Monte Pro είναι ένα από τα μοντέλα που αναβίωσε το 2019 η KSR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ετοιμάζει κινητήρα 1.200 κ.εκ. η Brixton

Αποκαλυπτήρια για τη Motron Motorcycles

Νέα φίρμα λανσάρει το KSR Group από την Αυστρία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης