Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Yamaha προχώρησε σε σημαντικές αναβαθμίσεις στο XSR900 της για το 2022, δίνοντάς μας μια έκδοση ηΟ Christian Sarron κατάκτησε τον τίτλο στα GP250 το 1984 με μια Yamaha TZ250. οποία θα σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου. Με γνώμονα τη φιλοσοφία Faster Sons της Yamaha η νέα XSR900 αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Sport Heritage κατηγορία μοτοσικλετών της διατηρώντας τις έντονες γωνίες και προσθέτοντας πινελιές όπως το πίσω μέρος της σέλας τύπου 80’s, το μικρό στρογγυλό φωτιστικό σώμα εμπρός και τις μικρές λεπτομέρειες που γυρίζουν τον χρόνο πίσω στο αισθητικό κομμάτι. Εκείνο όμως που κάνει τη νέα XSR900 να ξεχωρίζει είναι ο ιδιαίτερος χρωματισμός αφιερωμένος στον Γάλλο αναβάτη Grand Prix, Christian Sarron τη δεκαετία του 1980.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα XSR900 έρχεται για το 2022 με τον αναβαθμισμένο CP3 τρικύλινδρο κινητήρα των 889 κ.εκ. προδιαγραφών Euro5 ο οποίος αποδίδει 119 ίππους και 93Nm ροπής. Είναι πλέον εξοπλισμένος με σύστημα ηλεκτρονικού γκαζιού Ride-By-Wire, ενώ συνοδεύεται από μονάδα μέτρησης αδράνειας έξι αξόνων IMU η οποία ελέγχει το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, το σύστημα ανύψωσης του εμπρός τροχού, το σύστημα ανύψωσης του πίσω τροχού σε περίπτωση δυνατού φρεναρίσματος, το ABS στροφής και τις τέσσερις επιλογές οδήγησης.

Εμπνευσμένο από τη δεκαετία του 1980 και τη μοτοσικλέτα GP του Christian Sarron.

Πλαίσιο τύπου Deltabox και πλούσια ηλεκτρονικά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντική αναβάθμιση έχουμε και στο πλαίσιο το οποίο πλέον είναι τύπου Δέλτα. Προσφέρει σημαντική Το ρεζερβουάρ έχει ιδιαίτερο καμπυλωτό σχήμα και διαθέτει τάπα αγωνιστικού τύπου με χωρητικότητα 15 λίτρα.αύξηση στην ακαμψία έχοντας την κατάλληλη ισορροπία προκειμένου να δώσει εξαιρετική αίσθηση στον αναβάτη, σωστή πληροφόρηση και υψηλά επίπεδα πρόσφυσης. Οι αναρτήσεις είναι της KYB με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ τα φρένα διαθέτουν ακτινική τρόμπα της Brembo και δύο δίσκους 298mm εμπρός. Στην αψεγάδιαστη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας συμβάλουν και οι νέοι αλουμινένιοι τροχοί 10 ακτίνων.

Το πακέτο του εξοπλισμού δεν σταματάει καθώς το νέο XSR900 διαθέτει LED φωτιστικά σώματα, σύστημα quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων, TFT οθόνη 3,5 ιντσών, καθρέπτες στις άκρες του τιμονιού και σύστημα αυτόματης ρύθμισης ταχύτητα ταξιδιού (Cruise Control). Η καινούρια XSR900 αναμένεται να είναι διαθέσιμο από την Άνοιξη του 2022. με την τιμή του να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα.

 Το βίντεο παρουσίασης του νέου Yamaha XSR900.

 

Αυτή είναι η YZR500 (δίχρονη) του Sarron στα Grand Prix.

Έγχρωμη TFT οθόνη 3,5 ιντσών και διάτρητες τάπες στα καλάμια του πιρουνιού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέοι χρωματισμοί για τα Yamaha XMAX 300 και XMAX 125 το 2022

Ποιο τρίκυκλο scooter κατέχει το 25% στις πωλήσεις της κατηγορίας του το 2021

Αξίζει τελικά να δώσεις 2.300€ παραπάνω για να αποκτήσεις την GT έκδοση του Yamaha Tracer 9;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης