Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Δεν βλέπουμε πλέον πολλά μοντέλα supermoto να κατασκευάζονται και λίγες είναι οι εταιρείες που συνεχίζουν Το υποπλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.να εξελίσσουν τη συγκεκριμένη κατηγορία μοτοσικλετών. Από τηHusqvarna δεν έχουμε παράπονο πάντως καθώς συνεχίζει ακάθεκτη να μας παρουσιάζει πολύ δυναμικά μοντέλα έτοιμα να ανεβάσουν την αδρεναλίνη στην πίστα και στον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο της «όπλο» στη supermoto κατηγορία είναι το FS450, ένα σκληροπυρηνικό motard το οποίο έρχεται με μικρές αναβαθμίσεις για το 2022. Στον κινητήρα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα με τον ημιαγωνιστικό μονοκύλινδρο των 450 κ.εκ. να αποδίδει 63 ίππους(!). Η μετάδοση γίνεται μέσω 5τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων της Pankl, ενώ ο μονόδρομος συμπλέκτης είναι της Suter για τη μέγιστη αντοχή και αίσθηση στις δύσκολες συνθήκες πίστας.

Για το 2022 έχει προστεθεί υδραυλική δαγκάνα της Brembo στα φρένα και νέοι χρωματισμοί.

Κορυφαίο πακέτο αναρτήσεων, φρένων και πλαισίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αναρτήσεις το νέο Husqvarna FS450 αποκτά το πιρούνι WP XACT με την τεχνολογία αερίου AER, ενώ Η τεχνολογία στις αναρτήσεις προέρχεται απευθείας από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα μοτοσικλέτας.στο πίσω μέρος έχουμε το μονό αμορτισέρ επίσης WP XACT. Τα φρένα είναι της Brembo με δαγκάνα M50 στον δίσκο των 310mm εμπρός και μια διπίστονη δαγκάνα πίσω σε δίσκο 220mm. Καινούρια είναι η υδραυλική ακτινική τρόμπα της Brembo στη μανέτα του φρένου.

Το τιμόνι είναι της ProTaper με τις ενισχύσεις στο πλαίσιο να έχουν γίνει με τεχνολογία CNC αποκλειστικά για τις ανάγκες της μοτοσικλέτας. Οι τροχοί είναι της Alpina και τα ελαστικά της Brdgestone, ενώ στα ηλεκτρονικά συναντάμε σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και σύστημα εκκίνησης. Το νέο FS450 θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του 2021.

Το βίντεο παρουσίασης του FS450.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ίσως, το 2022 να έχουμε το πρώτο ηλεκτρικό scooter της Husqvarna

«Μαγειρεύεται» το πρώτο δικύλινδρο Husvarna Vitpilen

Πρώτο ταξίδι του Husqvarna Norden στην Ισλανδία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης