Του Νίκου Βιτσιλάκη

Όλο και περισσότερο η Honda τολμά και συμμετέχει επίσημα σε μοτοσυκλετιστικές εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα τα καστομαρισμένα μοντέλα. Πρόσφατο παράδειγμα η συμμετοχή της στο Glemseck 101, ένα φημισμένο happening που γίνεται επί 12 συναπτά έτη στο Leonberg της Γερμανίας και που συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών με κοινή αγάπη για τα βελτιωμένα -κλασσικά και μη- μοντέλα όλων των εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2017 η συμμετοχή της Honda Europe αριθμούσε 8 μοντέλα, 4 βασισμένα σε μοτοσυκλέτες παραγωγής και άλλα 4 σε αντίστοιχες παλαιότερων εποχών. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν ένα CBR 1000 RR Fireblade SP, ένα CB 1100 EX, ένα CB 1100 TR και ένα Rebel 500, ενώ στη δεύτερη ένα CB 750, δύο CX 500 και ένα CB 250G. Η εν λόγω συμμετοχή του μεγαλύτερου κατασκευαστή μοτοσυκλετών στον πλανήτη, μαζί με αυτή στο φεστιβάλ Bike Shed στο Λονδίνο προ μηνών, πιθανά σηματοδοτεί την είσοδο της Honda σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη κατηγορία μοτοσυκλετών, που δεν είναι άλλη από τα retro vintage μοντέλα. 

Oι τυχεροί θεατές είχαν την ευκαιρία, μεταξύ πολλών άλλων δρώμενων, να απολαύσουν από κοντά τη συμμετοχή δύο θρυλικών αναβατών στο Sprint International’ 1/8th mile invitational race, που δεν ήταν άλλοι από τους πάλαι ποτέ παγκόσμιους πρωταθλητές ταχύτητας Freddie Spencer και Kevin Schwantz! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης