Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Honda παρουσίασε επίσημα την καινούρια της sport touring μοτοσικλέτα, NT1100. Η μοτοσικλέτα, όπωςΗ NT1100 έχει στάνταρ θερμαινόμενα grip, οθόνη TFT 6,5 ιντσών και θύρες φόρτισης USB και ACC. είχαμε αντιληφθεί από τις πρώτες εικόνες, είναι βασισμένη στην Africa Twin CRF1100L καθώς δανείζεται τόσο τον κινητήρα όσο και το πλαίσιο από το κορυφαίο μοντέλο της Honda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον σχεδιασμό, η μοτοσικλέτα θυμίζει έντονα το X-ADV στο εμπρός μέρος με αιχμηρή μάσκα και LED φωτιστικά σώματα με DRL τεχνολογία για φώτα ημέρας. Στις διαθέσιμες εικόνες η μοτοσικλέτα είναι εξοπλισμένη με πλαϊνές βαλίτσες (στάνταρ εξοπλισμός), ενώ η σέλα είναι φαρδιά και άνετη τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνεπιβάτη. Τα πλαϊνά φέρινγκ καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του κινητήρα προσφέροντας κάλυψη στον αναβάτη, ενώ η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη σε πέντε σημεία για τη μέγιστη δυνατή προστασία από τον αέρα.

Η συνδεσιμότητα μπορεί να γίνει είτε με Android Auto είτε με Apple Car.

Η τιμή αναμένεται να είναι πιο χαμηλή από το Africa, κοντά στις 14.000€.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας του NT1100 είναι ο γνωστός δικύλινδρος σε σειρά των 1.084 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 102 Η NT1100 είναι εξοπλισμένη με σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος (ESS).ίππους και 105Nm ροπής. Συνοδεύεται από μια πλούσια παλέτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων με πέντε επιλογές οδήγησης, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, σύστημα ελέγχου της σούζας και σύστημα αυτόματου πιλότου (Cruise Control). Η Honda δίνει την επιλογή τοποθέτησης και DCT αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων για ακόμα πιο ήρεμα και ξεκούραστα χιλιόμετρα.

Το πλαίσιο του Honda NT1100 προέρχεται από το Africa Twin και συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43mm εμπρός της Showa και ένα μονό αμορτισέρ πίσω Pro-Link με ρύθμιση της προφόρτισης. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών με ελαστικά δρόμου/τουρισμού, ενώ στα φρένα έχουμε δύο δίσκους εμπρός με τετραπίστονες δαγκάνες και σύστημα ABS. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι στα 238 κιλά (248 κιλά με DCT). Η μοτοσικλέτα είναι μοντέλο 2022 και αναμένεται να είναι διαθέσιμη το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς. Η τιμής της NT1100 δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο αναμένεται να είναι κοντά στις 14.000€.

Το βίντεο παρουσίασης του Honda NT1100.

 

Οι διαθέσιμοι χρωματισμοί είναι λευκό, μαύρο και ασημί.

Η συνδεσιμότητα μπορεί να γίνει είτε με Android Auto, είτε με Apple Car.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα στον Οκτώβριο η παρουσίαση του νέου Honda NT1100

Το μικρό X-ADV 350 της Honda αναμένεται μέσα στο 2022

Είναι η NC750X η ιδανική μοτοσικλέτα για το DCT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της Honda;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης