Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μια από τις πιο ευχάριστες επιστροφές στην γκάμα της Honda το 2022 ήταν τα αναβαθμισμένα Super Cub Το λογότυπο του Dax θα συνοδεύεται από το διάσημο Greyhound σκύλο με το μακρύ σώμα!125 και Monkey 125. Τα δυο ιστορικά μοντέλα απέκτησαν κινητήρες προδιαγραφών Euro5 και πολλά νέα καλούδια τα οποία τα έβαλαν πάλι σε πρώτο πλάνο εκείνον που θέλουν να αποκτήσουν ένα εύχρηστο όχημα πόλης με το απόλυτο στυλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλευρό αυτών των δύο μοντέλων η Honda αναμένεται το 2023 να προσθέσει ακόμα ένα θρυλικό μοντέλο. Πρόκειται για το περίφημο Dax το οποίο αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1970 και του 1980. Το μικρό όχημα αστικής μετακίνησης της Honda βρίσκεται εκτός παραγωγής εδώ και 40 χρόνια, αλλά τώρα βρίσκει ξανά το δρόμο προς τα καταστήματα με μια φρέσκια μορφή, πάντα με σεβασμό στο παρελθόν του μοντέλου.

Dax & Relax είναι το μότο της Honda για το νέο ST125.

Ο κινητήρας περνάει τις προδιαγραφές Euro5

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ST125 Dax όπως είναι το πλήρες όνομα του, θα είναι εξοπλισμένο με τον γνωστό μονοκύλινδρο, Η Skyteam είχε δημιουργήσει ρεπλίκες τα προηγούμενα χρόνια του Dax, αλλά το ορίτζιναλ είναι πάντα ξεχωριστό.αερόψυκτο κινητήρα 124 κ.εκ. του Super Cub και του Monkey. Το σύνολο αποδίδει 9,4 ίππους και 11 Nm ροπής έχοντας ηλεκτρονικό ψεκασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι 4τάχυτο ημιαυτόματο. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι μόλις 107 κιλά, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED.

Η Honda έχει τοποθετήσει ένα ανεστραμμένο πιρούνι 31mm εμπρός και δύο μονά αμορτισέρ πίσω, ενώ οι τροχοί έχουν διαστάσεις 12 ιντσών. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 220mm εμπρός και έναν δίσκο 190mm πίσω και συνεργάζονται με σύστημα ABS. Το νέο Dax θα έχει ψηφιακή οθόνη πληροφοριών και θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματισμούς, κόκκινο και γκρι. Η τιμή του υπολογίζεται κοντά στα 4.100€.

Βίντεο παρουσίασης του νέου Honda Dax 125.

 

Ξυπνάει θύμισες του παρελθόντος το νέο Dax της Honda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Honda και Sony ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η κληρονομιά του Soichiro Honda είναι πιο ζωντανή από ποτέ

Μπαίνει στο παιχνίδι των scrambler η Honda;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης