Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η BMW παρουσίασε για φέτος ένα πολύ ανανεωμένο R1250RT το οποίο διαθέτει αλλαγές στη σχεδίαση αλλά κυρίως στα ηλεκτρονικά συστήματα της μοτοσικλέτας. Η sport touring της BMW διαθέτει μερικά πολύ εντυπωσιακά συστήματα για το 2021 όπως το σύστημα αυτόματου πιλότου με ραντάρ, το σύστημα ασύρματης φόρτισης του smartphone και φυσικά την τεράστια οθόνη 10,25 ιντσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τεράστια οθόνη TFT με πολύ ποιοτικές πληροφορίες και ευκολία στη χρήση

Σύστημα ασύρματης φόρτισης του smartphone

Για την οθόνη ιδιαίτερα έχουμε σημαντικές αλλαγές καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη οθόνη TFT που έχει H BMW είναι από τις πρώτες εταιρείες που τοποθετούν ραντάρ στις μοτοσικλέτες τηςτοποθετήσει η BMW σε μοτοσικλέτα της. Το βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί χωριστεί σε δύο μέρη για να έχεις ταυτόχρονα τις πληροφορίες της μοτοσικλέτας και όποια άλλη λειτουργία θέλεις. Πλοήγηση, κλήσεις από κινητό τηλέφωνο, μηνύματα, μουσική, όλα μπορείς να τα δεις ταυτόχρονα σε μία οθόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έλεγχος γίνεται από τη γνωστή ροδέλα στην αριστερή πλευρά του τιμονιού, ενώ υπάρχουν και τέσσερα μπουτόν τα οποία σε βοηθούν να περιηγηθείς εύκολα ανάμεσα στο μενού. Το καλό είναι ότι όταν έχεις συνδέσει το smartphone μπορείς να δεις κάθε λειτουργία της μοτοσικλέτας στο κινητό σου τηλέφωνο, ακόμα και το σύστημα πλοήγησης.

Το ραντάρ είναι τοποθετημένο κάτω από τα LED φωτιστικό σώμα

Αυτόματη προσαρμογή της ταχύτητας ακόμα και στις στροφές

Ακόμα ένα εντυπωσιακό σύστημα είναι το δυναμικό σύστημα αυτόματου πιλότου. Το συγκεκριμένο Ασύρματο είναι το σύστημα φόρτισης του smartphoneσύστημα συνεργάζεται με το νέο ραντάρ της μοτοσικλέτας το οποίο έχει τοποθετηθεί στο εμπρός μέρος και εκτός πλέον από την ταχύτητα της μοτοσικλέτας ελέγχει και την απόσταση που έχει αυτή από τα υπόλοιπα οχήματα. Η R1250RT λοιπόν έχει την ικανότητα να μειώνει και να αυξάνει την ταχύτητά της αυτόματα. Το σύστημα λειτουργεί και στις στροφές αρκεί η κλίση της μοτοσικλέτας να είναι μικρότερη από 20 μοίρες.

Η νέα BMW R1250RT έχει κάνει το επόμενο βήμα στην ασφάλεια του αναβάτη με συστήματα εξαιρετικής τεχνολογίας που κάνουν τη ζωή μας πιο άνετη.

Το βίντεο της αναλυτικής παρουσίασης της BMW R1250RT

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φουτουριστική BMW D-05T εμπνευσμένη από την τεχνική origami

Ειδική έκδοση για το G 310 GS από την BMW

Τα νέα C400X και C400GT της BMW με τεχνολογία E-gas

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης