Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένα απίθανο σχέδιο adventure μοτοσικλέτας της BMW παρουσίασε το Εθνικό Ινστιτούτο Σχεδιασμού της Με τη βοήθεια ενός drone έχεις πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο!Gandhinagar στην Ινδία και συγκεκριμένα ο φοιτητής Neeraj Jawale. Πρόκειται για μια φουτουριστική μοτοσικλέτα η οποία είναι βασισμένη στο αρχικό σχέδιο 9cento που είχαμε συναντήσει το 2018 στην έκθεση Concorso di Eleganza Villa d’Este και μας χάρισε αργότερα τη F900XR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα ακολουθεί σχεδιαστικά την τεχνική των origami από την Ιαπωνία με πολλές γωνίες και αιχμηρές γραμμές, ενώ συνδυάζει και τις κλασικές λύσεις στον σχεδιασμό μιας μοτοσικλέτας. Οι τροχοί, όπως λέει ο σχεδιαστής, είναι εμπνευσμένοι από παπούτσια της Nike.

Στο κάτω μέρος του υποπλαισίου υπάρχει μαγνητική θέση αποσκευών

Οι μπαταρίες είναι αποσπώμενες και φορτίζουν μαγνητικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσικλέτα της BMW είναι φυσικά ηλεκτρική και μάλιστα με σύστημα μαγνητική φόρτισης μέσω των Η περιστροφή των τροχών φορτίζει τις μπαταρίες.τροχών όταν εκείνοι γυρίζουν. Σε πολλά σημεία της μοτοσικλέτας έχουν τοποθετηθεί μαγνήτες προκειμένου να μπορούν να μπουν επιπλέον αξεσουάρ, όπως βαλίτσες. Στο κέντρο της μοτοσικλέτας υπάρχει ακόμα και drone για να ανιχνεύει το περιβάλλον και πιθανούς κινδύνους ενημερώνοντας τον αναβάτη, κάτι σαν πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο.

Μπορεί να είναι πολύ φουτουριστική η πρόταση για το D-05T, ωστόσο κάποια στιγμή προς τα εκεί θα βαδίσουμε και αυτή η ώρα δεν είναι πολύ μακριά.

Στο κρύο και τα χιόνια δεν ξέρουμε κατά πόσο θα δουλεύουν σωστά οι μπαταρίες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδική έκδοση για το G 310 GS από την BMW

Πολύ κοντά στην παραγωγή το εντυπωσιακό ηλεκτρικό scooter της BMW

Ένας… γερμανικός σουγιάς με τη σφραγίδα της BMW

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης