Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μια πολύ σημαντική διάκριση έλαβε η Ελλάδα και συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Advice on Advanced Riding Το σήμα ποιότητας έχει διάρκεια 12 μήνες για κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα.– E.Q.L.» όσον αφορά την εκπαίδευση μοτοσικλετιστών. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο προσφέρεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσικλέτας ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ, ήταν ανάμεσα στα πέντε προγράμματα τα οποία κέρδισαν το Σήμα Ποιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είναι όμως το Σήμα Ποιότητας; Το Ευρωπαϊκό Σήμα Ποιότητας Εκπαίδευσης Μοτοσικλετιστών είναι πρόγραμμα το οποίο εισήχθη το 2016 και διευθύνεται από τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Κατασκευαστών Μοτοσικλέτας (ACEM), τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (FIM) και το Γερμανικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας (DVR). Αποτελεί εθελοντικό πρόγραμμα πιστοποίησης για εκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα ασφάλειας οδήγησης μοτοσικλέτας μετά την απόκτηση άδειας οδήγησης.

Πολύ σημαντικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα οδήγησης μοτοσικλέτας μετά την απόκτηση διπλώματος.

Σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Πορτογαλία πήγε το Σήμα Ποιότητας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2021 τα προγράμματα που πήραν το Σήμα Ποιότητας, εκτός από το ελληνικό, ήταν το «Importance of Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι ένα σχολείο οδήγησης ή ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα.Protective Equipment – Accident Risk Assessment – Riding Skills Development» της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας, τα «Safe Driving Course» και «Advanced Safe Driving Course» από την Ιταλία και το «Ride safer – Motorcycle training» από την Πορτογαλία.

Ο αναπληρωτής CEO της FIM, Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας, Damiano Zamana, τόνισε: «Η FIM θεωρεί τη διά βίου εκπαίδευση απαραίτητη για τη βελτίωση της ασφάλειας των μοτοσικλετιστών. Ένας από τους στόχους της FIM είναι η παροχή πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλής ποιότητας μετά την απόκτηση άδειας οδήγησης. Χαιρόμαστε που βλέπουμε τα μέλη μας στην Ιταλία και στην Κύπρο να δραστηριοποιούνται ενεργά στην παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ταυτόχρονα, σε Πορτογαλία και Ελλάδα, η συνεργασία ανάμεσα στους βραβευθέντες και στα μέλη μας αποτελεί παράδειγμα άριστης πρακτικής για την ασφάλεια των οδηγών. Η FIM θα συνεχίσει να στηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλής ποιότητας για όλους τους μοτοσικλετιστές».

Το Σήμα Ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Κύριε πρέσβη, μας κακομαθαίνετε” – Το Honda SH 350 είναι το Ferrero Rocher των scooter!

Το ηλεκτρικό scooter CE04 δανείζεται τεχνολογία από την BMW 225xe

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης