Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πριν από περίπου έναν μήνα η Ducati είχε ανακοινώσει πως θα μας δώσει ακόμα τρία νέα μοντέλα για το Ανάλογα με τα ελαστικά που επιλέγει ο αναβάτης, η Ducati προσφέρει ανάλογες ρυθμίσεις στο traction control!2022 μέσω της πλατφόρμας World Ducati Premiere στην οποία έχει καθιερώσει να παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος περιμένοντας εντυπωσιακά, αστραφτερά μοντέλα, ωστόσο υπήρξε απότομη προσγείωση από τα πρώτα δύο μοντέλα που ήταν μια ειδική έκδοση του Diavel και ένα νέο ηλεκτρικό ποδήλατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρίτο και τελευταίο επεισόδιο της Ducati παρόλα αυτά μας αντάμειψε καθώς η ιταλική φίρμα παρουσίασε μια απίθανη έκδοση του Panigale V4. Το νέο μοντέλο ονομάζεται Ducati Panigale V4 SP2 και έχει δημιουργηθεί από μια μείξη της έκδοσης V4 S και της έκδοσης V4 SP. Το superbike των Ιταλών παρόλα αυτά δεν θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2022, αλλά προορίζεται για το 2023.

Extreme καταστάσεις στην πίστα!

Απευθείας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Panigale V4 SP2 είναι ότι πιο κοντά υπάρχει στο αγωνιστικό μοντέλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Το SP2 διαθέτει αυτόματο σύστημα γυρολογίου μέσω GPS και με ενδιάμεσες χρονομετρήσεις. Superbike. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη μείωση του βάρους και την ακόμα πιο αιχμηρή συμπεριφορά στην πίστα διαθέτοντας ζάντες από ανθρακονήματα, μαρσπιέ της Rizoma, κουστούμι από ανθρακονήματα, ξηρό συμπλέκτη, μονή σέλα, ειδική αγωνιστική αλυσίδα και ειδικές μανέτες. Όλα αυτά έχουν μειώσει το βάρος κατά 1 κιλό και πλέον ζυγίζει 173 κιλά.

Στον σχεδιασμό, η Ducati έχει αλλάξει το σχήμα του ρεζερβουάρ για καλύτερη στήριξη και αεροδυναμική, έχει ενισχύσει την πάνω τιμονόπλακα η οποία έχει και αρίθμηση του κάθε μοντέλου, ενώ αναβαθμισμένα είναι τα αεροδυναμικά φτερά στο εμπρός μέρος. Στον τομέα του κινητήρα, οι Ιταλοί έχουν ελαφρώς αυξήσει την ισχύ του V4 συνόλου των 1.103 κ.εκ. που πλέον αποδίδει 215,5 ίππους. Με σύστημα εξάτμισης της Akrapovic η ισχύς ανεβαίνει στους 228 ίππους και 131Nm ροπής με το βάρος ταυτόχρονα να κατεβαίνει στα 168 κιλά!

Το κουστούμι είναι βαμμένο στο προκλητικό "Winter Testing".

Ηλεκτρονικές αναρτήσεις και αγωνιστικά φρένα Brembo

Στις αναρτήσεις το Panigale V4 SP2 είναι εξοπλισμένο με το ίδιο πακέτο του SP1 της Ohlins με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο πιρούνι και αμορτισέρ, ενώ τα φρένα είναι ελαφρώς αναβαθμισμένα με νέες δαγκάνες της Brembo Stylema R και ρυθμιστή πέδησης με τρεις επιλογές. Η νέα Panigale θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό μονάδων και οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι. Όσο για την τιμή… αυτή υπολογίζεται κοντά στις 40.000€!

Το 9ο επεισόδιο του World Ducati Premiere.

 

Ζάντες από ανθρακονήματα παρακαλώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων από την Ducati

Τελικά, πόσο Monster είναι το νέο Ducati Monster;

Αυτή είναι η πιο… “Made in Italy” Ducati XDiavel

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης