O Carlin Dunne πάνω σε μια Ducati Multistrada 1260 είναι ο φετινός νικητής της πλέον δύσκολης ανάβασης της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού, του Pikes Peak.

Πρόκειται για την 7η νίκη των Ιταλών στο «βουνό» . Για την ακρίβεια, ο Dunne  και η Ducati είχαν το ρεκόρ από το 2012 μέχρι και το 2017 όπου και η Ducati δεν συμμετείχε στον αγώνα. Το 2012 ο Dunne είχε ξεχωρίσει με το Multistrada 1200 S. Φέτος, η ιστορία επαναλαμβάνεται κατά κάποιο τρόπο, μιας και πάλι ο Dunne ξαναχτύπησε με μια Multistrada Pikes Peak, αλλά τη φετινή, υπερκυβισμένη στα 1262 κυβικά εκατοστά με τον Testastretta κινητήρα να αποδίδει πλέον 18% παραπάνω ροπή στις μεσαίες στροφές. Η όλη σταθερότητα του συνόλου έχει βελτιωθεί και από το νέο πλαίσιο. Μάλιστα το χρονόμετρο σταμάτησε στο 9:59:102.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα καταφέραμε! Πήραμε το βάθρο!», είπε ο Dunne όντας ο πρώτος αναβάτης από το 2012 που τρέχει τη διαδρομή στα σύννεφα κάτω από τα δέκα λεπτά. «Η Multistrada 1260 Pikes Peak απεδείχθη όσο απίθανη ελπίζαμε. Απέδωσε αψεγάδιαστα, δίνοντας μου ότι χρειαζόμουν για να ανέβω στο βουνό. Το Pikes Peak ποτέ δεν είναι ένας εύκολος αγώνας, αλλά ο καιρός συνέβαλε και έτσι πήραμε τη νίκη για τη Ducati» συμπλήρωσε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης