Αυτό το Σαββατοκύριακο μεταφερόμαστε νοερά στην Αργεντινή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP και στην πίστα Termas de Rio Hondo για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και τον αγώνα του Gran Premio Motul de la República Argentina. 

Η πίστα της Νοτίου Αμερικής αποτελεί μία ακόμα πρόκληση για τους αναβάτες, τις ομάδες, τις μοτοσυκλέτες και ειδικά για τα ελαστικά, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και η πρόσφυση της ασφάλτου καθιστά αυτή την πίστα ως μία από τις πιο απαιτητικές της σεζόν. Στην ουσία τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αφού τμήματα της πίστας των 4.806μ. έχουν στρωθεί με νέα άσφαλτο, που σημαίνει ότι η Michelin και οι ομάδες δεν έχουν τα απαιτούμενα στοιχεία προς επεξεργασία σε ό,τι αφορά στο είδος της ασφάλτου και τη διαφορά που θα κάνει στους χρόνους γύρου η παραπάνω πρόσφυση. Λόγω αυτής της αλλαγής, η γκάμα των ελαστικών της Michelin θα είναι ελαφρώς διαφορετική από τα συνηθισμένα τρία μπροστινά και πίσω ελαστικά, καθώς έχει προστεθεί μία τέταρτη επιλογή. Συνεπώς οι επιλογές των ελαστικών θα έχουν ως εξής: μαλακό, δύο μεσαία και ένα σκληρό μείγμα γόμας για τον εμπρός και τον πίσω τροχό, με τα δύο μεσαία μπροστινά να έχουν διαφορετικό μείγμα γόμας, ενώ τα δύο μεσαία πίσω θα διαθέτουν διαφορετικό σκελετό μεταξύ τους. Στην πλειοψηφία τους, τα ελαστικά θα είναι συμμετρικής σχεδίασης, με μοναδική εξαίρεση το πίσω σκληρό που είναι ασύμμετρης σχεδίασης, με σκληρότερη τη δεξιά πλευρά του πέλματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τεχνικό μέρος, η πίστα περιλαμβάνει 9 δεξιές στροφές και 5 αριστερές, προσφέροντας μία ποικιλία από ταχύτατες παρατεταμένες  και σημεία με έντονη επιβράδυνση, καθώς επίσης μια μεγάλη ευθεία με μήκος μεγαλύτερο από ένα χιλιόμετρο. Όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν την πίστα του Termas de Rio Hondo μία από τις πιο γρήγορες του πρωταθλήματος, συναρπάζοντας τους θεατές από το 2014, όταν και μπήκε στο ημερολόγιο των αγώνων του MotoGP. Η τοποθεσία της αποτελεί  πρόκληση και για τις μεταφορικές των εταιριών, διότι βρίσκεται στη μέση του… πουθενά, περίπου 1.100 χλμ. μακριά από το Buenos Aires. Έτσι, όλες οι ομάδες του paddock πρέπει να κάνουν ένα μακρινό ταξίδι για να βρεθούν στην επαρχία του Santiago del Estero, κοντά στους πρόποδες της οροσειράς των Άνδεων, όπου βρίσκεται η πόλη με τα ιαματικά λουτρά Termas de Rio Hondo. Λόγω της γεωγραφικής θέσης της πίστας, είναι πιθανό να υπάρχουν εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες, από έντονη ζέστη και υγρασία μέχρι καταρρακτώδεις βροχές, οπότε αν υπάρξουν βρόχινες συνθήκες οι  επιλογές στα ελαστικά θα είναι διαθέσιμες σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας για τον εμπρός και πίσω τροχό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος του MotoGP 2018 θα ξεκινήσει την Παρασκευή 6 Απριλίου με τα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών  και το Σάββατο ακολουθούν άλλα δύο σκέλη, πριν από τις σημαντικές κατατακτήριες δοκιμές, που θα καθορίσουν τη θέση των οδηγών στη σχάρα της εκκίνησης για έναν αγώνα 25 γύρων, που είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει την Κυριακή 8 Απριλίου στις 15:00 τοπική ώρα (21.00 για Ελλάδα). 

Αναμείνατε στις οθόνες σας για αύριο, όπου θα δούμε τι συνέβη στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ δεν θα παραλείψουμε και τα καθιερωμένα πλέον «προγνωστικά» μας. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης